Gerard Piqué
NOS Voetbal

Piqué stopt met voetballen, verdediger 'zaterdag voor het laatst actief in Camp Nou'

Barcelona-verdediger Gerard Piqué hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat heeft de 35-jarige Spanjaard donderdagavond bekendgemaakt.

De competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen Almería wordt zijn laatste in het Camp Nou, het stadion waarin hij zoveel jaren schitterde in het shirt van de Catalaanse topclub.

Prijzenkast puilt uit

Piqué speelde vrijwel zijn gehele leven voor Barcelona, afgezien van een periode bij Manchester United en Real Zaragoza aan het begin van zijn professionele carrière. Vanaf 2008 is hij een vaste waarde bij de Catalaanse club, waar hij tevens een groot deel van de jeugdopleiding doorliep.

Piqué werd acht keer landskampioen met Barcelona, veroverde zeven Spaanse bekers en won drie keer de Champions League. Hij pakte met Barcelona tevens drie keer de wereldbeker voor clubs.

Ook succesvol met Spanje

De 102-voudig international werd met Spanje wereldkampioen in 2010 na de gewonnen finale tegen Nederland. Twee jaar later volgde de Europese titel. Piqué behoorde tot de 55-koppige voorselectie van de Spaanse ploeg voor het WK in Qatar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl