NOS Sport

Geen WK-medaille Oranje-turnsters op brug, Wei prolongeert haar titel

Veerman en Visser grijpen naast medaille op brug

Sanna Veerman en Naomi Visser hebben op de WK turnen in Liverpool in de finale op brug naast de medailles gegrepen.

Veerman, die zich als zesde geplaatst had, turnde een prima oefening, maar liet ten opzichte van de voorronde wel iets liggen in de uitvoering. Haar score van 14,116 bleek goed voor de vijfde plaats.

Visser ging gelijk bij de eerste handstand in de fout. Ze herstelde zich, maar meer dan de zevende plaats zat er niet meer in.

Wei Xiaoyuan prolongeerde haar wereldtitel. De Chinese bleef de Amerikaanse Shilese Jones en de olympisch en tweevoudig wereldkampioene (2017 en 2019) Nina Derwael uit België voor. Meerkampkampioene Rebeca Andrade kwam na een val niet verder dan de achtste en laatste plaats.

Revanche Carey

Jade Carey veroverde de wereldtitel op het onderdeel sprong. De Amerikaanse revancheerde zich met twee lastige sprongen (omeliantsjik met anderhalve schroef en een joertsjenko met dubbele schroef) voor haar mislukte olympische optreden. In Tokio won ze wel goud op vloer, maar kwam ze op sprong beide keren niet op de voeten terecht.

Jade Carey op sprong

Carey was in Liverpool haar landgenote Jordan Chiles de baas. Die voerde haar sprongen iets zuiverder uit, maar die hadden een flink lagere moeilijkheidsgraad. Het brons was voor het Franse vaatje buskruit Coline Devillard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl