Feest bij Heracles Almelo

Heracles blijft door late goal koploper eerste divisie, MVV en PEC winnen ook

Heracles Almelo blijft koploper van de eerste divisie. Door een goal in de laatste minuten van de wedstrijd werd Willem II in Tilburg met 2-1 verslagen.

MVV behoudt de tweede plek. De Maastrichtenaren wonnen in eigen huis ruim van Helmond Sport (4-0). PEC Zwolle verliest Heracles en MVV niet uit het oog door een eenvoudige 5-0 zege op TOP Oss.

Heracles Almelo heeft 31 punten, MVV volgt op een puntje achterstand. PEC Zwolle staat weer een puntje achter MVV. FC Eindhoven kan maandag tegen Jong FC Utrecht het gat met PEC verkleinen tot drie punten.

ADO Den Haag raakt maar niet uit het dal. De ploeg van Dirk Kuijt liep tegen VVV Venlo diep in blessuretijd tegen een nederlaag aan (2-3), de tweede op rij. ADO staat nu op een zeventiende plek.

Topzes eerste divise 04/11

Het leek er lang op dat Heracles af zou zakken naar de derde plek. Vlak na rust bracht Jizz Hornkamp Willem II op voorsprong. Lucas Schoofs maakte een klein kwartier later de gelijkmaker. In de absolute slotfase van de wedstrijd zorgde Thomas Bruns voor de bevrijdende treffer, waardoor Heracles ook de de dag afsluit als koploper.

MVV

Ruben van Bommel maakte vorige week al zijn basisdebuut tegen PEC Zwolle en liet vrijdagavond zien waarom MVV-trainer Maurice Verberne ook vandaag weer voor hem koos als linksbuiten.

De zoon van Mark van Bommel maakte eerste de eerste treffer voor de Maastrichtenaren en had een belangrijke rol bij de 2-0. Van Bommel maakte een rush langs de zijlijn en gaf de bal voor Nicky Souren, die alleen nog maar hoefde binnen te tikken.

Ruben van Bommel na zijn goal tegen Helmond Sport

Dit gebeurde allemaal in de eerste helft. In het tweede bedrijf werd MVV te hulp geschoten door Helmond Sport. Hakon Lorentzen en Robin van der Meer maakten een eigen doelpunt.

PEC Zwolle

PEC Zwolle kende weinig problemen met Top Oss. Younes Taha bracht de blauwvingers al na zeven minuten op voorsprong. De andere goals van PEC werden gemaakt door Lennart Thy (2x) , Daijiro Chirino en Thomas van de Belt.

De goal van het seizoen is mogelijk vanavond al gemaakt. De Graafschap-linksback Alexander Büttner nam een hoge bal vlak bij de zijlijn, op grote afstand van het doel, in één keer op de pantoffel, waarna de bal in het doel verdween. De goal heeft De Graafschap geen punten opgeleverd. Den Bosch versloeg de Doetinchemmers met 2-1.