Leeroy Owusu in duel met Kik Pierie.

Willem II boekt door snelle gouden wissel moeizame overwinning op Jong Ajax

Willem II heeft bij Jong Ajax drie punten uit het vuur gesleept: 1-2. Lange tijd creëerde de ploeg uit Tilburg bitter weinig kansen, maar uiteindelijk bleek Jeremy Bokila een gouden wissel en Lucas Woudenberg een beheerste afmaker.

Willem II hoort nu bij de beste ploegen in de tweede periode. De club heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden, evenveel als De Graafschap en MVV.

In een eerste helft met weinig kansen, was het veldspel van Jong Ajax ietwat verzorgder dan dat van de Tilburgers. Na 21 minuten leverde dat een voorsprong op. Na een goede aanval over de linkerkant van het veld legde Kristian Hlynsson de bal breed op Sontje Hansen. Die schoot de bal van buiten het zestienmetergebied beheerst langs Kostas Lamprou. Verdedigers van Willem II vonden dat Hansen de bal met de hand beroerde, maar dat was niet te zien voor scheidsrechter Martijn Vos.

Boze Hornkamp

Na 28 minuten greep Kevin Hofland in. Hij wisselde zijn spits Jizz Hornkamp voor Jeremy Bokila. Hornkamp beende woest de catacomben in: hij was het duidelijk niet eens met zijn vervanging.

Jizz Hornkamp beent woedend weg.

Kort na rust kreeg Kevin Hofland gelijk en tekende uitgerekend Bokila voor de 1-1. De beresterke Bokila liep met zijn fysiek Mateja Milovanovic omver en kon daarna alleen op doelman Tom de Graaff afstormen. De spits schoof de bal beheerst langs de 17-jarige doelman.

Daarna werd de wedstrijd steeds leuker met kansen voor beide ploegen. Zo kopte Bokila net over en had ook Sontje Hansen namens Ajax de kans om zijn tweede treffer te maken.

Een kwartier voor tijd werd er gescoord. Lucas Woudenberg werd diep gestuurd door Max Svensson en stiftte de bal beheerst over de keeper. De ontlading was groot bij de verdediger.

Woudenberg viert zijn doelpunt.

Na de treffer van Woudenberg perste Jong Ajax er nog een slotoffensief uit, maar de ploeg van Johnny Heitinga miste de kracht om echt door te drukken en moest genoegen nemen met een nederlaag. Trainer Kevin Hofland zag Jeremy Bokila kort voor tijd geblesseerd uitvallen. Mogelijk moet hij de volgende wedstrijd dus toch weer een beroep doen op Jizz Hornkamp.

Willem II staat na deze overwinning vijfde in de Keuken Kampioen Divisie, op zes punten van koploper Heracles Almelo, dat in de volgende speelronde de tegenstander is.