Het spookt boven Rotterdam Centraal
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

'Ghostface' vogelverschrikkers tegen meeuwen bij station Rotterdam

Het spookt de komende maanden op het dak van station Rotterdam Centraal, niet vanwege vergeten Halloweendecoraties, maar met nieuwe vogelverschrikkers die de meeuwen op het dak moeten verjagen.

Die zien eruit als een personage uit de horrorfilm Scream uit 1996. Het gaat om 'Ghostface', de mysterieuze moordenaar uit de film. De vogelverschrikkers zijn de vervangers van de neproofvogels die al jaren boven het station cirkelen. De meeuwen hebben inmiddels door dat die niet echt zijn, dus moest er een andere oplossing komen.

Ghostface vogelverschrikkers op Centraal Station

Ook speelt een ander probleem, vertelt stationsmanager Peter de Jong tegen omroep Rijnmond: "Dit is een roestvrij stalen dak en dat kan niet zo goed tegen meeuwenpoep. Daarnaast is onze afvoer niet zo goed bestand tegen veren, dus eigenlijk hebben we heel veel last van de meeuwen."

Als er niks wordt gedaan aan de meeuwen, moet de NS het dak elke drie maanden helemaal laten schoonmaken.

Het is niet zo dat het probleem nu voor altijd is opgelost. Stationsmanager De Jong verwacht dat er over een paar maanden wel weer nieuwe vogelverschrikkers moeten komen, omdat de meeuwen waarschijnlijk slim genoeg zijn om ook hun angst voor spoken te overwinnen.

Reizigers hoeven niet bang te zijn dat ze de spoken tegenkomen; vanaf de grond zie je de vogelverschrikkers bijna niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl