Cristiano Ronaldo wist ook tegen West Ham niet te scoren
NOS VoetbalAangepast

Met Ronaldo weer in de basis klimt United naar vijfde plek, Arsenal koploper

Met Cristiano Ronaldo wederom in de basis heeft Manchester United een moeizame 1-0 zege geboekt op West Ham United. Eerder op de dag won Arsenal met 5-0 van Nottingham Forest.

De ongelukkig spelende Ronaldo werkte hard, maar kon andermaal niet scoren voor de ploeg van manager Erik ten Hag. Het enige doelpunt op Old Trafford kwam op naam van Marcus Rashford.

De Engelse aanvaller was de gevaarlijkste man in het van beide kanten tegenvallende duel. Kort voor rust kopte Rashford keihard raak na een fijne voorzet van Christian Eriksen.

Ronaldo ongelukkig

Ronaldo kende minder geluk in de afronding. De Portugees kreeg na rust in kort tijdsbestek drie goede kansen. Eerst timede hij verkeerd bij een kopkans, kort daarna schoot hij met links in het zijnet en vervolgens ging een afstandsschot met rechts via een verdediger van West Ham net over.

Rashford maakte het enige doelpunt op Old Trafford

Zodoende blijft de 37-jarige Ronaldo dit seizoen op één schamele treffer in de Premier League staan.

Nadat hij wegens het weigeren van een invalbeurt tegen Tottenham door Ten Hag buiten de selectie werd gelaten voor de wedstrijd tegen Chelsea, speelde Ronaldo zowel in de Europa League tegen Sheriff Tiraspol (3-0, één goal Ronaldo) als tegen West Ham 90 minuten als diepe spits.

Geen Antony

Antony ontbrak vandaag in de wedstrijdselectie van United. De oud-Ajacied, die na de wedstrijd tegen Sheriff werd bekritiseerd wegens zijn nutteloze trucjes, kampte met een lichte blessure.

Door de moeizame zege passeert het team van Ten Hag Chelsea op de ranglijst en klimt het naar de vijfde plaats.

Arsenal is de koploper. De Londenaren, die donderdag nog klop kregen van PSV in de Europa League (2-0), wonnen met liefst 5-0 van Nottingham Forest. Daardoor passeert Arsenal Manchester City, dat zaterdag al wist te winnen van Leicester City.

Nelson uitblinker

Reiss Nelson, vorig seizoen nog basisspeler namens Feyenoord in de finale van de Conference League, was met twee treffers en een assist de grote man bij Arsenal. Het waren de eerste doelpunten in de Premier League sinds tweeënhalf jaar voor de snelle vleugelspits, die door een blessure dit seizoen nog weinig in actie kwam.

Reiss Nelson

Nelson maakte kort na rust de tweede (uit de rebound) en derde treffer (intikker) tegen hekkensluiter Nottingham, dat vorige week nog stuntte met een zege op Liverpool. Arsenal was al vroeg op voorsprong gekomen via spits Gabriel Martinelli.

Nog voor het uur kwam Arsenal op 4-0 via middenvelder Thomas Partey, die op aangeven van Nelson de bal fraai in de kruising schoot. Het slotakkoord was voor voormalig sc Heerenveen- en Vitesse-middenvelder Martin Ødegaard: 5-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl