Toeristen bij het bord van Meta bij het hoofdkantoor in Californië
NOS Nieuws

Moederbedrijf Facebook onderuit op beurs na tegenvallende cijfers

Het aandeel van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, is op de Amerikaanse beurs flink onderuit gegaan. Sinds de opening om half 4 staat het aandeel meer dan 20 procent in de min. Beleggers maken zich zorgen na de kwartaalcijfers van gisteren.

Het bedrijf verdient nog altijd miljarden dollars, maar zag de winst met ruim vijftig procent teruglopen. Ook de omzet was iets lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd is er wel 3,6 miljard dollar uitgegeven aan investeringen in de metaverse. Dat is een concept van hoe de volgende versie van het internet eruit kan zien. Meta investeert onder meer veel geld in de ontwikkeling van virtual- en augmentedrealityheadsets.

Het geld dat die investeringen opleveren is voorlopig te verwaarlozen: 285 miljoen dollar. Voor topman Mark Zuckerberg is dat geen reden om gas terug te nemen. Hij verwacht dat het verlies bij Reality Labs, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met de metaverse, volgend jaar "significant gaat groeien".

Minder personeel

Waar Meta wel afremt, is in het aannemen van medewerkers. Het bedrijf heeft er nu meer dan 78.000 en is van plan "significante veranderingen door te voeren zodat we efficiënter werken". De hoeveelheid mensen moet omlaag naar het aantal van eind vorig jaar.

Over het hele jaar bekeken, is de klap voor Meta op de beurs nog groter. Het bedrijf heeft in die periode 67 procent van de waarde verloren. De beurswaarde is moment 272 miljard dollar, veel minder dan partijen als Google, Apple of Microsoft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl