NOS Voetbal

Voormalig PSV-trainer Schmidt 19 duels ongeslagen bij Benfica na zege op Porto

Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt heeft zijn indrukwekkende reeks in Portugal verder uitgebreid. Op bezoek bij FC Porto won Benfica in een spijkerharde topper met 0-1. Het was alweer de negentiende wedstrijd op rij voor Benfica zonder nederlaag.

De ploeg van Schmidt, die in zijn twee jaar als trainer van PSV ondanks het winnen van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal regelmatig kritiek kreeg, is daardoor met ruime voorsprong koploper.

In de Champions League doet de ploeg uit Lissabon het eveneens uitstekend. Er werd tweemaal gelijk gespeeld tegen het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain en uit bij Juventus wist Benfica zelfs te winnen.

Het regende overtredingen en kaarten in de Portugese topper tussen Porto en Benfica

Vanavond moest Benfica hard werken voor de drie punten. In een spijkerharde wedstrijd speelde het ruim een uur met een man meer, maar wist de ploeg van Schmidt het overtal pas laat uit te buiten.

Harde charges

Al in de eerste helft had arbiter João Pinheiro het bijzonder druk. Hij trok liefst zeven gele kaarten, waarvan twee voor Porto-middenvelder Stephen Eustaquio, die na twee harde charges al in de 27ste minuut van het veld werd gestuurd.

Tot dat moment was Porto de betere ploeg geweest. Schmidt zag zijn doelman Odysseas Vlachodimos met een prachtige zweefduik een kopbal van Mehdi Taremi uit de kruising tikken.

Maar met een man meer trok Benfica het initiatief naar zich toe en ontsnapte Porto aan een achterstand. Voormalig Feyenoord-controleur Fredrik Aursnes - die onder Schmidt opvallend genoeg hangend op links speelt - passeerde zijn man en schoot op de paal. De rebound werd vervolgens door Rafa Silva op de lat gekopt.

Roger Schmidt is nog altijd ongeslagen met Benfica

In de tweede helft had Benfica veel balbezit, maar slaagde de ploeg van Schmidt er lange tijd niet in om een gaatje in de hechte defensie van Porto te vinden. Het aantal overtredingen bleef wel talrijk en werden er nog eens vijf gele kaarten uitgedeeld.

Assist Neres

Een daarvan was voor oud-Ajacied David Neres. De Braziliaanse invaller was na 70 minuten ook de aangever bij de 0-1, die door Rafa Silva werd gemaakt. De treffer werd in eerste instantie nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Neres, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was.

Door de overwinning staat Benfica nu zes punten los van naaste achtervolger Porto. De fans kunnen voorzichtig gaan dromen van de 38ste landstitel in de clubgeschiedenis en de eerste sinds 2019.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl