Heracles-doelman Michael Brouwer

Verdedigers doen het voor Heracles in topper, Willem II-duel opnieuw stilgelegd

Heracles Almelo heeft in de topper tegen FC Eindhoven laten zien dat het titelkandidaat nummer één is in de eerste divisie. Thuis tegen de nummer drie uit Eindhoven won de ploeg van John Lammers met 3-0, dankzij drie goals van verdedigers.

Door die overwinning verstevigt Heracles de koppositie: de voorsprong op nummer twee PEC Zwolle is nu 5 punten met een wedstrijd meer gespeeld.

Heracles pakte twee weken geleden de eerste periodetitel, maar verloor een week later de topper bij PEC Zwolle (3-2). Dat was de tweede nederlaag in elf duels.

Tegen Eindhoven, dat van de laatste vijf wedstrijden maar een keer won, liet de koploper zien dat het voorlopig de voornaamste kandidaat is voor promotie naar de eredivisie.

Heracles-spelers vieren de 1-0 van aanvoerder Hoogma

Eindhoven kwam in Almelo nauwelijks in het spel voor. Na een klein half uur met wat kansjes, brak aanvoerder Justin Hoogma de wedstrijd open toen zijn flinke pegel vanaf een meter of vijfentwintig zo de hoek in vloog.

Niet veel later kopte Nikolai Laursen de bal knap terug en schoot Mateo Les uit de stuit knap binnen. Hoogstaand was het allemaal niet, maar Heracles ging door de 2-0 met een gerust hart rusten.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Marco Rente besliste het duel na een uur spelen met een strakke kopbal. Het derde doelpunt van een Heracles-verdediger.

Eindhoven zette nog wel aan, maar dat het niet meer scoorde was te danken aan Almelose doelman Michael Brouwer, een van de uitblinkers van de avond.

Siem de Jong en Thomas Verheydt halen verhaal bij de scheidsrechter

In Den Haag lijkt trainer Dirk Kuijt zijn ADO Den Haag enigszins aan het voetballen te krijgen - twee overwinningen in de laatste twee duels - maar thuis tegen laagvlieger De Graafschap kwam het niet verder dan 2-2.

Twintig minuten voor tijd leek het zelfs even helemaal mis te gaan toen Basar Onal met zijn tweede van de avond de 1-2 binnenschoot voor de Superboeren. Silvinho Esajas redde de Hagenaren enkele minuten later door de 2-2 te maken.

Spelers van Willem II en Almere City treuren na het gelijkspel

Bij Willem II-Almere City ging de meeste aandacht naar de supporters van de thuisploeg. Vlak voor rust werd bij een stand van 0-1, een vroege penalty van Jeredy Hilterman, de gelijkmaker van de thuisploeg afgekeurd. De Willem II-fans gooiden als reactie voorwerpen op het veld, waarna de scheidsrechter de wedstrijd moest stilleggen.

Twee weken geleden werd de thuiswedstrijd van de Tilburgers tegen FC Den Bosch ook al gestaakt, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

De gelijkmaker voor Willem II tegen Almere viel in de tweede helft alsnog, dankzij Jeremy Bokila. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst, maar het bleef bij 1-1.

Roda kansloos in Oss

Roda JC had misschien wel de vervelendste avond. Op bezoek bij TOP Oss verloor de middenmoter met 3-0. Roshon van Eijma opende de score na een uur, waarna Jearl Margaritha met twee goals de zege veiligstelde.