Vreugde bij Lennart Thy en Luis Gorlich (PEC Zwolle)

Koploper Heracles onderuit in Zwolle, duel tijdelijk gestaakt na wangedrag supporters

PEC Zwolle heeft zich weer helemaal gemengd in de titelstrijd. Heracles, koploper in de eerste divisie, werd vrijdagavond in een memorabel duel verslagen met 3-2.

Het spektakel speelde zich vooral in het laatste kwartier van de eerste helft af. De eerste échte kans was direct een goal. PEC-speler Gervane Kastaneer werd vrij voor het Heracles-doel gezet. Via verdediger Marco Rente belandde de bal in het Almelose doel.

PEC zette daarna door en dat resulteerde binnen tien minuten in een tweede en derde Zwolse treffer: spits Lennart Thy was verantwoordelijk voor beide treffers.

Vlak voor rust deed het matig spelende Heracles iets terug. Een lange bal van Michael Brouwer viel over de PEC-defensie. Samuel Armenteros ging er achteraan en schoot de 3-1 ruststand op het scorebord.

Gestaakt

Een stormend Heracles bleef uit in het begin van de tweede helft. De aandacht ging vooral uit naar de supporters van beide ploegen.

De afgebroken stoeltjes op het veld

De fans van PEC Zwolle haalden een spandoek van Heracles tevoorschijn. Vermoedelijk ontvreemd uit het bezoekersvak. Als reactie daarop braken Heracles-fans stoeltjes af die vervolgens op het veld gegooid werden. Arbiter Rob Dieperink legde het duel tien minuten stil.

Na de hervatting had Kasteneer dé kans om de wedstrijd op slot te gooien. Keeper Michael Brouwer redde. Vlak daarna scoorde Heracles wel: Rigino Cicilia maakte de aansluitingstreffer ongeveer een kwartier voor tijd. In de tien minuten-durende blessuretijd kwam Heracles niet meer tot een gelijkmaker.

Kuyt wint weer

ADO-trainer Dirk Kuyt heeft een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij NAC Breda. Die ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar twee identieke kopballen van centrumspits Thomas Verheydt brachten ADO op voorsprong.

Thomas Verheydt (ADO Den Haag)

In de tweede helft verzuimde smaakmaker Xander Severina de voorsprong te vergroten. Hij raakte de lat en de paal. NAC Breda werd vlak voor tijd nog een paar keer gevaarlijk, maar de gelijkmaker kwam er niet .

Stand van zaken

Heracles is nog altijd koploper in de eerste divisie. PEC Zwolle heeft de Almeloërs nu genaderd op twee punten. FC Eindhoven en MVV volgen met respectievelijk 22 en 21 punten. ADO Den Haag stijgt naar de dertiende plek.