Hebe wordt vermist
NOS NieuwsAangepast

Politie zoekt verder naar vermist meisje en begeleidster

De politie heeft vannacht de zoekactie naar de tienjarige Hebe Zwart, die maandagavond met haar begeleider Sanne verdween vanuit Raamsdonksveer, gepauzeerd "Nu het donker is, wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder", schrijft de Eenheid Oost-Brabant op Twitter.

Het onderzoek naar de zaak gaat door. Een team van de politie trekt nu nog tips na. De politie zegt dat "met alle scenario's rekening wordt gehouden."

Olie op water

Rond 16.30 uur werden remsporen van een auto en daarnaast olie op het wateroppervlak gezien bij een kanaal in Waspik. De politie deed daar enkele uren onderzoek met een sonarboot, maar vond niets en heeft de zoekactie op die plek inmiddels afgerond.

Op andere plekken kijkt de recherche onder meer naar kentekenscans en camerabeelden om uit te kijken naar de auto waarin de begeleidster reed, een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K.

Bij Waspik kreeg de politie hulp van legerveteranen met ervaring in het zoeken naar vermiste personen:

Politie en Veteranen Search Team zoeken door naar de vermiste Hebe

Het meisje was met haar begeleidster vertrokken van een dagbesteding in Raamsdonksveer. Ze heeft vanwege haar conditie 24 uur per dag zorg nodig en zou naar huis worden gebracht in Vught, ruim 30 kilometer verderop, maar daar is ze nooit aangekomen. Het meisje draagt een paarse rugtas, een felroze jas en een zwarte rok.

Dinsdag werd ook met politiehelikopters gezocht en gisterochtend werd een Amber Alert uitgegeven. Een Amber Alert wordt verstuurd door de politie om uit te kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is. De melding wordt jaarlijks zo'n één à twee keer verstuurd.

Ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed. Er werden onder meer foto's getoond van Hebe en haar begeleidster. Mensen die de zwarte Picanto hebben gezien werd opgeroepen contact op te nemen met de opsporingstiplijn.

Het zoekteam in de buurt van Waspik

NOS-verslaggever Edwin van den Berg was dinsdag in de buurt van Waspik, ten oosten van Raamsdonksveer. "De snelste manier om van Raamsdonksveer naar Vught te rijden is via de A59. Maar daarnaast heb je veel hoge dijkweggetjes met water ernaast."

De Telegraaf sprak met een vriend van de begeleider van het meisje, over wat er gebeurd kan zijn. "Ik weet één ding zeker: Sanne zou Hebe nooit wat aandoen. Er is niemand die zo veel van Hebe houdt als Sanne. Ze heeft zichzelf ook niets aangedaan."

Volgens hem zijn er twee scenario's. "De eerste is dat ze van de weg is gereden en ergens is of te water is geraakt. Of ze zijn beiden meegenomen tegen hun wil", zegt hij. Volgens hem is de telefoon van Sanne uitgevallen. Dat noemt hij opmerkelijk. "Ze heeft haar telefoon altijd aanstaan en zorgt dat die ook altijd is opgeladen. Sanne is heel punctueel. Ze slaat ook nooit een medicijnenronde over voor Hebe."

Het meisje heeft volgens de politie "een bijzondere motoriek, loopt wankel met de voeten naar buiten en heeft scoliose".

Familie is dankbaar voor steunbetuigingen

De familie van het meisje laat in een verklaring weten dankbaar te zijn voor de steunbetuigingen die ze hebben ontvangen en benadrukt dat het meisje en haar begeleidster "een bijzondere band" hebben. "De familie hoopt dat ze samen snel worden teruggevonden."

De familie wil niet speculeren over wat er precies gebeurd zou kunnen zijn. "De politie is nog volop met de zoektocht bezig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl