Het aardbevingsshirt van FC Groningen
NOS Voetbal

FC Groningen in 'aardbevingsshirt' tijdens bekerduels: 'Signaal afgeven'

"FC Groningen wil een duidelijk signaal afgeven dat het meeleeft met de gedupeerden." De eredivisionist wil dit doen door haar bekerwedstrijden dit seizoen te spelen in een speciaal 'gescheurd' zwart shirt dat refereert aan de aardbevingsproblematiek.

Al jaren wordt de provincie geteisterd door aardbevingen. "De club wil haar landelijke bereik gebruiken om nogmaals extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club", valt te lezen in een verklaring van FC Groningen.

Speciale band

Sinds vorig jaar speelt de aanvoerder van FC Groningen, dit seizoen Joey Pelupessy, al met een speciale band waar een seismologisch teken staat. Die staat ook op het nieuwe shirt van de Groningers.

Met de zwarte kleur en de scheuren wil de Trots van het Noorden verwijzen naar het scenario waar veel mensen mee te maken hebben of krijgen.

Joey Pelupessy, aanvoerder van FC Groningen

Voor FC Groningen begint het bekertoernooi woensdagavond bij FC Dordrecht. De ploeg van Frank Wormuth moet het stellen zonder Tomas Suslov. Hij liep afgelopen weekend een enkelblessure op tegen FC Twente (0-3).

De Groningers beleven tot nu toe een ongelukkig seizoen met nog maar acht schamele punten. "Tomas ligt er tussen de zes en acht weken uit", zei Wormuth dinsdag. Een flinke aderlating, want Suslov was een van de sterkhouders binnen FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl