NOS Nieuws

Drugshandelaar Piet W. aangehouden voor betrokkenheid bij twee liquidaties

De politie heeft in een woning in Almere de 53-jarige Piet W. aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties en grootschalige cocaïnehandel. De arrestatie werd verricht door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

W. zou achter de moord op de 32-jarige Kelvin Maynard zitten. De oud-profvoetballer werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Daarnaast wordt W. ook verdacht van de moord op de 23-jarige Genciël Feller, die werd op 2 september 2019 vermoord op Curaçao. Eerder overleefde Feller ternauwernood een aanslag op zijn leven in Almere.

Naast de arrestatie deed de politie ook doorzoekingen in woningen, een hotelkamer en een bedrijf in Amsterdam, Almere en Rotterdam en Diemen. De politie zocht onder andere naar gegevensdragers en administratie.

Aanhouding in maart

In maart van dit jaar werd W. op Aruba aangehouden en overgedragen aan Nederland. Hij werd in 2014 bij de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, daarvan moest hij nog drie jaar uitzitten. De laatste weken zat W. met een enkelband thuis in Almere omdat de laatste fase van zijn straf was aangebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl