NOS Voetbal

Van Nistelrooij ziet Vertessen en denkt aan vroeger: 'Ja, ik ben trots'

Van Nistelrooij ziet Vertessen en denkt aan vroeger: 'Ja, ik ben trots'

Een bijzonder moment tijdens de persconferentie na afloop van het Europa League-duel tussen FC Zürich en PSV (1-5). Yorbe Vertessen had de pers te woord gestaan na zijn twee goals en terwijl de Belg wegliep, keek Ruud van Nistelrooij hem na. "Dit is een mooi moment", zei de coach.

"Ik denk terug aan de tijd bij Onder 19 (van PSV, red.) waarin ik met hem samenwerkte", ging Van Nistelrooij verder. "Nu hebben we hier samen succes. Ik ben trots, ja. Hoe we in de jeugd samen hebben gewerkt, in stappen hebben toegewerkt naar het eerste. Nu staan we met deze jongens, ook met Ismael Saibari, op het veld in de Europa League."

Yorbe Vertessen

De 21-jarige Vertessen kon dit seizoen nog niet overtuigen en maakte zijn eerste twee doelpunten van het seizoen, zijn eerste goals zelfs na een half jaar droogte. "Dit is goed voor het gevoel", zei de Belg. "Ik hoop deze lijn vast te houden."

Vertessen bood PSV met zijn twee goals een 2-0 voorsprong en een perfecte start. De Eindhovenaren liepen uit naar 5-1, een welkome overwinning na de 3-0 nederlaag van zaterdag bij SC Cambuur.

Vertessen: 'Hoop deze lijn vast te houden'

"We hebben goed gereageerd op het gebrek aan beleving bij Cambuur", zei Van Nistelrooij. "Ik zag wat ik wilde zien en wat we hadden afgesproken. Ik zag aan de beleving dat het goed zou komen."

Met vier punten uit twee duels doet PSV mee om de bovenste plaatsen in de groep. "Het was nodig ook om hier te winnen", zei Van Nistelrooij. "Voor de wedstrijd hebben we er ook over gesproken dat we moeten winnen om kans te maken om verder te gaan na de winter."

Van Nistelrooij: 'Goede reactie op Cambuur'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl