In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Man die partner doodstak voor ogen van haar kinderen krijgt 18 jaar cel en tbs

Een 33-jarige man uit Rotterdam heeft 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor het vermoorden van zijn partner. De 30-jarige vrouw werd in januari voor de ogen van haar kinderen met tientallen messteken om het leven gebracht.

De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (12 jaar cel en tbs voor doodslag). De rechtbank heeft een hogere straf opgelegd omdat er sprake was van moord in plaats van doodslag.

62 steken

Op 18 januari werd de vrouw in haar woning doodgestoken. Ze kwam die avond thuis met haar kinderen en kreeg ruzie met haar partner. De man werd woedend toen hij hoorde dat de vrouw een punt wilde zetten achter hun relatie.

Hij pakte een mes en stak 62 keer op haar in, in het bijzijn van de kinderen.

Terwijl de verdachte op haar instak, riep de vrouw naar haar oudste kind, aldus de rechters. "Het is nauwelijks voor te stellen hoe die laatste minuten van haar leven moeten zijn geweest. Ze riep om haar zoon." Na de moord reed de verdachte met de kinderen naar het politiebureau waar hij zichzelf aangaf.

Verklaring van de zoon

De getuigenverklaring van de zoon was voor de rechtbank doorslaggevend om de steekpartij aan te merken als moord. De jongen had geprobeerd de man van zijn moeder te trekken. Die stopte even en ging daarna weer verder. "Er is dus een moment geweest waarop de verdachte zich kon beraden en toen bewust de keuze heeft gemaakt door te gaan met steken", oordeelt de rechtbank.

De advocaat van de man had op de zitting de verklaring van de 13-jarige jongen onbetrouwbaar genoemd en deels verzonnen om te maskeren dat hij zijn moeder niet had kunnen redden, schrijft Rijnmond. Maar de rechtbank gaat daar niet in mee en ziet geen reden om de twijfelen aan de betrouwbaarheid van de verklaring.

Ongewild getuige

De rechtbank benadrukt dat de levens van de kinderen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ze kampen met een posttraumatische stressstoornis.

De man is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de twee kinderen en enkele naasten: de zoon ontvangt 85.000 euro, haar dochter 94.000 euro.

Zowel de veroordeelde man als het Openbaar Ministerie heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl