Atalanta-spelers juichen

Atalanta wint en blijft tweede, Juventus boekt eerste zege sinds augustus

Het Nederlands getinte Atalanta is in de Italiaanse Serie A de thuiswedstrijd tegen Fiorentina zonder averij doorgekomen. De club uit Bergamo won met 1-0 en behield daarmee de tweede plaats in de competitie.

Koploper Napoli heeft net als Atalanta twintig punten, maar een beter doelsaldo. Napoli, dat zaterdag met 3-1 won, is dinsdag in Amsterdam de tegenstander van Ajax.

Juventus, dat in de hele maand september geen overwinning boekte, won zondag in eigen huis met 3-0 van Bologna. De club uit Turijn rukt door de overwinning op naar de zevende plek.

Stand Serie A na speelronde 8

Het enige interessante aan de eerste helft van Atalanta tegen Fiorentina was de rode kaart die aanvankelijk aan Christian Kouamé werd getoond. De Ivoriaan leek met zijn noppen het hoofd van Oranje-international Marten de Roon te raken. De VAR oordeelde anders, waardoor de Florentijn mocht blijven.

Na 58 minuten scoorde Ademola Lookman met een intikker. Fiorentina moest daarna de aanval zoeken en dat gaf Atalanta meer ruimte. In het laatste kwartier had Joakim Maehle voor Atalanta en Luka Jovic namens Fiorentina kunnen scoren. Het bleef echter 1-0.

Nederlanders

Naast De Roon stonden bij Atalanta Teun Koopmeiners en Hans Hateboer in de basis bij de thuisploeg.

De Nederlanders van Bologna konden hun club tegen Juventus niet helpen. Jerdy Schouten werd een kwartier voor tijd gewisseld, terwijl Joshua Zirkzee en Denso Kasius niet eens de kans kregen om zich te laten zien, want ze bleven de hele wedstrijd op de bank.

Arek Milik schiet, Schouten probeert te blokken

Toch waren er wel twee voormalig eredivisiespelers die een saaie wedstrijd nog van een beetje kleur wisten te voorzien. Filip Kostic (oud-FC Groningen) opende in de 24ste minuut de score. Arek Milik (oud-Ajax) maakte in de tweede helft de derde treffer van Juventus.

Dusan Vlahovic maakte de andere treffer. Juventus hoefde zeker niet tot het gaatje te gaan, aangezien Bologna armzalig speelde.