André-Frank Zambo Anguissa

Napoli maakt op weg naar confrontatie met Ajax geen fout tegen Torino

Ajax is gewaarschuwd: de Amsterdammers krijgen komende week in de Champions League een ploeg in vorm op bezoek. Napoli had in eigen huis niet veel moeite om Torino van zich af te schudden en bleef dankzij de 3-1 zege ook na acht wedstrijden in de Serie A ongeslagen.

De koploper in Italië zat al na twaalf minuten op rozen. André-Frank Zambo Anguissa kopte in de zesde minuut de 1-0 binnen en de Kameroener verdubbelde kort daarop de marge door na een lange rush vanaf eigen helft de bal onder doelman Vanja Milinkovic-Savic door te schuiven.

De 26-jarige middenvelder had daarmee in een paar minuten tijd even vaak het net gevonden als in al zijn 208 eerdere competitiewedstrijden in Italië, Engeland, Spanje en Frankrijk bij elkaar.

Schuurs pas laat van de bank

De diepte ingestuurd door Piotr Zielinski bracht de Georgiër Chvitsja Kvaratschelia na een sprint vanaf eigen helft de thuisploeg in de 37ste minuut met een diagonaal schot zelfs op 3-0. Nog voor rust echter deed Antonio Sanabria in de rebound na een half afgeslagen aanval wat terug. In de extra tijd van de eerste helft kopte hij rakelings naast.

Chvitsja Kvaratschelia viert zijn doelpunt met een handkus

Na rust deed Torino verwoede pogingen om de aansluiting bij Napoli te vinden, maar dat gebeurde met te weinig raffinement om echt gevaarlijk te worden. Pas in de 84ste minuut moest Alex Meret met een zweefduik naar de hoek om een schot van Nemanja Radonjic onschadelijk te maken. Aansluitend mocht de van Ajax overgenomen Perr Schuurs invallen, maar ook hij wist Torino niet verder te helpen.

Milan ontsnapt aan puntenverlies

AC Milan won uiterst moeizaam met 3-1 bij Empoli, dat zich gelijkwaardig met de titelhouder toonde en loon naar werken leek te krijgen.

De thuisploeg, met Sam Lammers in de gelederen, dacht door de fraaie vrije trap van Nedim Bajrami in de extra tijd een punt over te houden aan het duel met Milan, dat door een intikker van Ante Rebic in de 79ste minuut op 0-1 was gekomen.

Fodé Ballo-Touré

Maar dat was buiten de dadendrang van de Rossoneri gerekend. Fodé Ballo-Touré en Rafael Leão bezorgden de gasten in de resterende zes minuten toch nog de zege.

Crisis bij Inter

Internazionale, de landskampioen van twee seizoenen geleden, zag het gat met top verder oplopen. AS Roma bezorgde de Nerazzurri hun alweer vierde nederlaag. Het werd in Milaan 1-2.

Daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit. De thuisploeg, met Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij de hele wedstrijd op de bank, dacht al na tien minuten op 1-0 te komen. De treffer van Edin Dzeko tegen zijn voormalige werkgever werd echter op aangeven van de VAR afgekeurd wegens buitenspel en dus moet de Bosniër nog even wachten op zijn honderdste Serie A-doelpunt.

Paulo Dybala heeft de 1-1 van zijn schoen laten vertrekken

Na een half uur verlengde Federico Dimarco met een snel schot een subtiele pass van Nicolo Barella, waar Roma-doelman Rui Patricio onvoldoende antwoord op had. Leonardo Spinazzola en Paulo Dybala kregen daarna kansen op de gelijkmaker. Die kwam er ook nog voor de rust dankzij eendrachtige samenwerkwerking tussen die twee: de vrijstaande Dybala nam een voorzet van Spinazzola ineens op de slof.

Halverwege de tweede helft trof Hakan Calhanoglu met een fraaie vrije trap de Romeinse lat, maar het laatste woord was aan de gasten. Chris Smalling kopte raak uit een vrije trap van Lorenzo Pellegrini.