Ook Feyenoord loopt averij op: NEC houdt Rotterdammers in Nijmegen op 1-1

Bekijk de samenvatting van NEC - Feyenoord

Na het puntenverlies van PSV en Ajax is ook Feyenoord er dit weekend niet in geslaagd om een zege te boeken in de eredivisie. De ploeg van Arne Slot kwam op bezoek bij NEC niet verder dan 1-1.

Voor NEC is dit het zesde gelijkspel op rij.

Feyenoord begon nog sterk aan het duel. De Rotterdammers kregen via een kopbal van Danilo de kans om de score te openen, maar Jasper Cillessen stond op de goede plaats. De NEC-keeper had kort daarna evenwel geen antwoord op een droge knal van Quinten Timber (0-1).

NEC slaat toe in tijdelijk overtal

NEC was niet van slag, zocht waar het kon de aanval en sloeg toe op het moment dat Feyenoord tijdelijk met tien man in het veld stond, omdat Marcus Pedersen aan de zijlijn behandeld werd aan een bloedlip.

Na een voorzet van Oussama Tannane gleed Iván Márquez de bal in het doel (1-1). Alweer de tweede goal dit seizoen voor de centrale verdediger van NEC, die tot dit seizoen in 99 competitiewedstrijden op de hoogste niveaus in Spanje, Polen en Nederland nog nooit gescoord had.

NEC viert de gelijkmaker van Iván Márquez

Na rust kon Feyenoord geen vuist meer maken. NEC zorgde nog voor de meeste dreiging, al bleven grote kansen uit. Tannane was het dichtst bij een treffer, maar hij schoot van afstand op een leeg doel over, terwijl Landry Dimata net tekort kwam om een voorzet binnen te glijden.

In de vijfde minuut van de blessuretijd dacht Feyenoord nog heel even toch nog averij te kunnen voorkomen, maar het doelpunt van Santiago Giménez werd door scheidsrechter Serder Gözübüyük afgekeurd. De spits zou Cillessen gehinderd hebben toen die de bal wilde wegtrappen.

Topdrie

Het is een kleine twee jaar geleden dat geen van de clubs uit de traditionele topdrie een overwinning boekte in een eredivisiespeelronde. Begin december 2020 verloor Ajax van FC Twente (1-2), terwijl Feyenoord en PSV gelijkspeelden tegen respectievelijk Heracles (0-0) en Heerenveen (2-2).