De Geus voorkomt eerste averij hockeyers Kampong, remise Bossche vrouwen

De Geus voorkomt eerste averij hockeyers Kampong

De mannen van Kampong zijn ontsnapt aan hun eerste puntenverlies in de hoofdklasse. De koploper leek in speelronde zes op een gelijkspel tegen Den Bosch af te koersen, maar de thuisploeg slaagde er kort voor tijd toch nog in de volle buit te pakken: 2-1.

Kampong kwam al na zes minuten met de schrik vrij, toen Jasper Tukkers uithaalde en de binnenkant van de Utrechtse paal trof. Tot de rust kabbelde het duel voort, maar het venijn bleek in de staart te zitten. De 1-0 van Jonas de Geus in de rebound ging niet door, omdat de strafcorner al was afgefloten en bij een volgende poging trof Jip Janssen met zijn sleeppush de staander.

De tweede helft was negen minuten oud, toen Duco Telgenkamp alsnog met een frommeldoel de score voor de thuisploeg opende. Heel lang duurde die weelde echter niet. Een minuut later al brak Koen Bijen door om vervolgens prachtig af te ronden: 1-1.

Daar bleef het lange tijd bij. Tot drie minuten voor het eindsignaal. De Geus, die eerder een goal afgekeurd had zien worden, haalde zijn gram met een hard schot dat Kampong aan de winst hielp en de ongeslagen status van de Utrechtse formatie in stand hield.

Ook Bloemendaal wint

Landskampioen Bloemendaal bleef - op gepaste afstand, want op vijf punten achterstand - in het spoor van Kampong, maar moest in eigen huis tegen HDM wel een achterstand wegwerken voordat het drie punten kon bijschrijven.

Javier Osses tikte na elf minuten van dichtbij de 0-1 binnen, maar een seconde voor het eind van het eerste kwart zette Roel Bovendeert de gelijkmaker op het bord.

Tim Swaen

Na rust waren drie Bloemendaalse strafcorners te veel van het goede voor HDM-doelman Joey Fontaine, die de sleeppush van Tim Swaen tussen zijn benen door voelde gaan.

Kort daarop scoorde ook Jasper Brinkman uit een strafcorner: 3-1. De paal voorkwam dat Floris Wortelboer het kwartet van de thuisploeg volmaakte.

• NOS
    Uitslagen hoofdklasse mannen
  • NOS
    Stand hoofdklasse mannen

Vrouwen Amsterdam verstevigen koppositie

Tegelijk met hun mannelijke ploeggenoten moesten de vrouwen van Bloemendaal aan bak bij Amsterdam. Ze maakten het de koploper in de hoofdklasse aanvankelijk moeilijk, maar keerden uiteindelijk met een 3-1 nederlaag terug naar 't Kopje.

Nina Rijna zette de gasten na een kwartier op voorsprong in het Wagener Stadion, maar Michelle Fillet bracht Amsterdam nog voor rust weer langszij.

Michelle Fillet

In het begin van de tweede helft maakte de thuisploeg het verschil. Freeke Moes benutte een strafcorner, waarna twee minuten later Fillet hetzelfde deed.

Amsterdam is na vijf speelronden nog zonder puntenverlies. Zondag kan SCHC, dat naar Rotterdam moet, zich weer naast de hoofdstedelingen nestelen.

Gelijkspel Den Bosch-vrouwen

Titelhouder Den Bosch blijft ondertussen kwakkelen. Op bezoek bij HDM kwam de recordkampioen, die zich thans in de middenmoot bevindt, niet verder dan 1-1.

Pien van Nes pushte de Haagse vrouwen na achttien minuten uit een strafcorner naar een verdiende 1-0 voorsprong. Frédérique Matla, de specialist bij de tegenstander, had al drie pogingen zien mislukken, toen ze na rust een schot van Laura Nunnink tot in het HDM-doel verlengde.

Pien van Nes

In het vierde kwart waren er kansen voor beide ploegen. Den Bosch-keepster Josine Koning hield bij een scrimmage voor haar doel het hoofd koel, terwijl aan de andere kant Noor Omrani zich knap vrijspeelde, maar keepster Julia Remmerswaal de kans bood redding te brengen. In de slotfase raakte Matla bij de vijfde Bossche corner de buitenkant van de paal.