Elzemiek Zandee
NOS SportAangepast

SCHC verstevigt koppositie, Rotterdam vermorzelt Voordaan met tienklapper

SCHC heeft de uitstekende seizoenstart in de Hoofdklasse doorgezet met een overwinning op Hurley. De koploper stond bij rust al met 2-0 voor en gaf dat niet meer weg. Voor SCHC is het de vierde overwinning op rij, voor Hurley is het de eerste nederlaag.

Twee harde diagonale knallen kort achter elkaar van Ginella Zerbo en Elzemiek Zandee waren genoeg voor de zege. Met een 2-0 nederlaag kwam Hurley nog goed weg. SCHC kwam zeker in de eerste helft geen moment in de problemen en kreeg genoeg kansen op een derde goal.

SCHC koploper

Na rust kwam Hurley beter in de wedstrijd, maar tot een aansluitingstreffer leidde dat niet. Sterker nog, Hurley-keepster Wendela van Dedem moest enkele keren daadkrachtig optreden, onder meer op een strafcorner, om een grote afstraffing te voorkomen.

Door de soevereine overwinning komt SCHC op twaalf punten uit vier wedstrijden en heeft daardoor een gaatje van drie punten geslagen met Amsterdam, dat zondag op bezoek gaat bij HDM.

De stand in de Hoofdklasse vrouwen

In de kelder van de Hoofdklasse vochten Kampong en Rotterdam voor de o zo nodige punten. Beide ploegen wonnen in de eerste drie duels nog geen wedstrijd en in speelronde vier kwam daar geen verandering in. In Utrecht eindigde het in 3-3.

Rotterdam kwam in het tweede kwart dankzij Merel Broekhorst en Luca Preyde op een 0-2 voorsprong. Luna Fokke deed namens Kampong iets terug, maar nog voor de rust liep Rotterdam uit naar 1-3 na een treffer van Amber van den Dijssel.

De tweede helft was voor Kampong, al kwam de gelijkmaker pas in de slotfase van de wedstrijd. De 2-3 was van Delfina Merino en dertig seconden voor de laatste toeter sloeg Fokke uit een strafcorner de gelijkmaker binnen voor Kampong.

Intussen voltrok zich in de Hoofdklasse bij de mannen in de Wassenaarse duinen een spektakelstuk op sportcomplex De Roggewoning tussen HGC en Pinoké. Favoriet Pinoké won, zette zo de ongeslagen reeks voort en klom tijdelijk naar plek twee op de ranglijst. Al kwam de overwinning niet vanzelf.

HGC, dat voor het duel met Pinoké slechts twee punten uit vier wedstrijden haalde, bood dapper verzet, maar verloor uiteindelijk met 4-3. Bij rust lagen er al vijf goals in.

Alexander Hendrickx (links) en Luca Wolff

De thuisploeg boog, na een vroege tegengoal van strafcornerspecialist Alexander Hendrickx, een 0-1 achterstand om in 2-1 dankzij twee benutte strafcorners van Seve van Ass en Maico Casella. Maar in het tweede kwart deed Pinoké hetzelfde dankzij opnieuw een strafcorner van Hendrickx en een harde backhand van Morris de Vilder: 2-3.

Sutorius beslist

Na een relatief rustig derde kwart leverde kwart vier weer wat vuurwerk op. Pieter Sutorius deed vanaf rechts twee stappen de cirkel in en schoot hard raak in de korte hoek. Wedstrijd beslist, zo leek het met nog zo'n zes minuten op de klok, maar vrij snel erna maakte Zachery Wallace de 3-4. Een verschroeiend HGC-slotoffensief kwam er niet.

De slotfase werd nog ontsierd door een blessure van Texas Bukkens. De Pinoké-speler ging per brancard eraf, na ogenschijnlijk een blessure aan de onderrug.

Stand in de Hoofdklasse mannen

In Rotterdam schreef Jeroen Hertzberger geschiedenis door vier keer te scoren in het duel met Voordaan, waardoor de strafcornerspecialist klom naar plek twee op de topscorerslijst allertijden in de Hoofdklasse, voorbij Taeke Taekema. Hertzberger maakte al 310 goals. Roderick Weusthof voert de ranglijst aan met 346 doelpunten.

De vier van Hertzberger waren het hoogtepunt van een doelpuntrijke avond. Rotterdam vermorzelde Voordaan met maar liefst 10-1. De overige goals werden gemaakt door Pepijn van der Heijden, Tjep Hoedemakers (2x), Guus Jansen en Steijn van Heijningen (2x). De troostgoal voor Voordaan was van Erik Hemesath.