Hockeysters Amsterdam winnen door late goals van Den Bosch, Kampong verliest

Amsterdam te sterk voor kampioen Den Bosch, dat hockeyseizoen zwak begint

De hockeysters van Amsterdam hebben in de hoofdklasse met 2-0 gewonnen van Den Bosch. In een moeizaam duel in het Wagener Stadion brak Fiona Morgenstern de ban, waarna Michelle Fillet het pleit beslechtte.

Amsterdam heeft daarmee ook de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen weten te winnen, en staat samen met SCHC bovenaan de ranglijst. Voor regerend landskampioen Den Bosch was het al de tweede nederlaag van het seizoen.

Regen

In het Wagener Stadion regende het bij vlagen pijpenstelen en dat maakte het er niet makkelijker op om tot goed hockey te komen. De eerste helft bracht bijna niets, op een kans voor Freeke Moes van Amsterdam na.

Stand in de Hoofdklasse

In het derde kwart was het veldspel niet veel beter, maar zeker in het spel van de thuisploeg zat wat meer urgentie. Den Bosch kwam maar nauwelijks tot kansen en kreeg Frédérique Matla haast nooit goed in stelling.

Het duel leek op 0-0 af te stevenen, maar Morgenstern stak daar met een frommelgoal een stokje voor. Fillet besliste het duel even later met een schitterende backhand van afstand.

Tegelijkertijd ging Kampong onderuit op bezoek bij Hurley. In Amstelveen eindigde de wedstrijd in 3-1.

Mannen Kampong nog foutloos

De mannen van Kampong zijn juist nog ongeslagen in de hoofdklasse. Zij wonnen met 2-0 van Schaerweijde en gaan aan kop in de competitie, met twee punten voorsprong op Oranje-Rood.

Oranje-Rood won met 3-1 van Rotterdam.