NOS VoetbalAangepast

Van Nistelrooij onder indruk van Feyenoord, Slot vindt favorietenrol te simpel

De aanloop naar de topper tussen PSV en Feyenoord zondagmiddag is voor beide clubs totaal verschillend.

Waar PSV een onverwacht rustige week achter de rug heeft omdat het Europa League-duel met Arsenal werd uitgesteld wegens plechtigheden rond het overlijden van koningin Elizabeth, kwam Feyenoord donderdagavond nog in Europees verband in actie tegen het Oostenrijkse Sturm Graz.

Trainer Ruud van Nistelrooij van PSV zag vrijdag de voordelen wel in van de rustige aanloop. "Als je weet dat Arsenal eruit is, dan weet je: ik kan een trainingsweek maken zoals ik wil. Dan heb je geen rekening te houden met reizen en de wedstrijd in Londen."

Van Nistelrooij met vertrouwen richting PSV-Feyenoord: 'Geloof in eigen kunnen'

Feyenoord stapte na een klinkende 6-0 zege op Sturm Graz in de Europa League, de grootste Europese zege van de Rotterdammers in 27 jaar, met een flinke dosis zelfvertrouwen van het veld. "Ik vond Feyenoord heel goed spelen. We kunnen onze borst natmaken, maar dat wisten we al met Feyenoord", aldus Van Nistelrooij.

Slot weigert favorietenrol

Zijn collega Arne Slot kon zich wel vinden in die constatering, maar weigerde de favorietenrol naar zich toe te trekken.

"Wij staan er inderdaad uitstekend voor. Maar als PSV goed speelt, boeken ze ruime overwinningen. Als ze minder spelen, kunnen ze ook winnen. Die kracht heeft PSV. Wij speelden een wedstrijd minder en die wonnen wij niet."

Slot prijst PSV: 'Als ze minder spelen, kunnen ze ook winnen, die kracht hebben ze'

Van Nistelrooij gaf aan voor zijn eigen team ook genoeg aanknopingspunten te zien om goed voor de dag te komen in de topper in het eigen Philips Stadion. "Wij bouwen door vanuit de laatste seconde waarin we de wedstrijd tegen RKC wonnen. Dat waren belangrijke drie punten", verklaarde de 46-jarige trainer.

"We weten waar we staan, wat we willen. Daar werken we elke dag keihard voor en dat willen we zondag laten zien. We hebben geloof in ons eigen kunnen", besloot Van Nistelrooij.

Slot gaat niet af op gevoel

Waar PSV afgelopen weekeinde een moeizame wedstrijd tegen RKC had, was Feyenoord zowel tegen Sparta Rotterdam als tegen Sturm Graz goed op dreef. Dat de Rotterdammers in tegenstelling tot PSV wel Europees in actie kwamen, heeft volgens Slot weinig invloed op de topper van zondag.

"Voetbal wordt nooit beslist op gevoel. Het gaat om de kwaliteit van de spelers. Het ligt eraan hoe we beginnen."

Feyenoord won vorig jaar met 4-0 in Eindhoven. Slot wilde daar geen conclusies aan verbinden. "PSV heeft het elftal bijeen kunnen houden en nog flinke investeringen gedaan. Ons elftal is niet meer te vergelijken met dat van vorig seizoen. Zondag zullen we gewoon moeten laten zien dat we van ze kunnen winnen."

Geen Feyenoorder in Oranje, slechts één PSV'er

Opvallend is dat beide topclubs in totaal slechts één speler leveren aan het Nederlands elftal, dat komende week voor de Nations League in actie komt tegen Polen en België. Bondscoach Louis van Gaal koos voor veel Ajacieden en slechts één PSV'er, aanvaller Cody Gakpo.

Feyenoords doelman Justin Bijlow, eind 2021 nog de nummer één in het doel van Oranje, kreeg geen uitnodiging. "Ik vind het teleurstellend dat er geen Feyenoorder is geselecteerd en heel jammer voor Bijlow", reageerde Slot op de keuze van Van Gaal.

'Teleurstellend dat er geen Feyenoorder is geselecteerd en heel jammer voor Bijlow'

"Ik ben niet verantwoordelijk voor de selectie, maar ben zeer tevreden over Bijlow. In de voorbereiding was hij niet op zijn best, maar toen speelden middenvelders als verdedigers. We hebben acht duels gespeeld en hij heeft vijf keer de nul gehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl