Erik ten Hag in Chisinau, waar Manchester United vrij eenvoudig won

Ten Hag heeft eerste Europese punten binnen, Danjuma terug bij Villarreal

Manchester United heeft in de Europa League op bezoek bij Sheriff FC met 2-0 gewonnen. Het zijn de eerste Europese punten voor Erik ten Hag als coach van United.

De eerste minuten waren voor het enthousiaste Sheriff, dat zijn status als reuzendoder, verworven door een zege op Real Madrid in 2021, maar wat graag wilde bevestigen. Maar de paar schotkansjes die Sheriff creëerde, leverde David de Gea geen kopzorgen op.

Na een ruim kwartier spelen scoorde United bij de eerste kans van de wedstrijd wel. Jadon Sancho plukte de bal knap uit de lucht, legde een Sheriff-verdediger in de luren met een kapbeweging en schoot tegendraads raak.

Het was een flinke opsteker voor de ploeg van Ten Hag, die het eerst Europa League-duel van het seizoen al verloren had zien gaan tegen Real Sociedad.

Ronaldo scoort

Tegen Sheriff stond Cristiano Ronaldo weer eens in de basis. Het kleine stadion in Chisinau, met grijze flats die boven de tribunes uit torenen, vormde voor de wereldster bepaald geen droomdecor.

Ronaldo stond in de spits en benutte voor rust een penalty, versierd door rechtsback Diogo Dalot.

Ronaldo maakte zijn eerste goal in de Europa League

Die tweede goal gaf United rust en Sheriff een mentale knauw. De thuisploeg maakte in de tweede helft een geslagen indruk en voor de Engelsen was het een kwestie van uitspelen.

Oud-eredivisionisten Tyrell Malacia en Lisandro Martínez hadden geen moment moeite met hun directe tegenstanders. Oud-Ajacied Antony blonk niet uit, maar speelde ook niet onverdienstelijk. Omdat Real Sociedad won van Omonia Nicosia staat United nu tweede in de poule.

AS Roma wint, Danjuma terug bij Villarreal

Ook AS Roma wist zijn Europa League-duel te winnen. De Romeinen worstelden lang met HJK Helsinki, maar toen de Finnen met tien man kwamen te staan werd hun verzet toch gebroken. Paulo Dybala brak met een goed schot de ban, waarna Roma uitliep tot 3-0.

In de Conference League won Villarreal eenvoudig van Hapoel Beer Sheva (2-1). Bij de Spanjaarden maakte Oranje-international Arnaut Danjuma zijn rentree na vijf maanden blessureleed. Hij miste bij een 2-1 tussenstand, dat ook de eindstand bleek, een penalty.