Piotr Zielinski juicht

Napoli maakt gehakt van Liverpool in Ajax-poule, Lewandowski op schot voor Barça

Napoli heeft Liverpool in de eerste speelronde van de Champions League een pak slaag gegeven. In Napels werd het 4-1, waardoor Ajax - dat eerder op de avond met 4-0 won van Rangers FC - na de eerste speelronde in groep A aan de leiding gaat.

Het Liverpool van Virgil van Dijk werd in de eerste helft totaal overlopen door Napoli. Vooral verdediger Joe Gomez wist niet waar hij het zoeken moest. Piotr Zielinski (vanaf elf meter), André-Frank Zambo Anguissa en Giovanni Simeone (zoon van Atlético-trainer Diego) scoorden, terwijl Victor Osimhen nog een strafschop miste en Van Dijk een bal van de lijn haalde.

Napoli begon ook furieus aan de tweede helft. Zielinski maakte vlak na rust de 4-0. Twee minuten daarna scoorde Luis Diaz voor Liverpool en ging de Napoli-storm liggen. Het bleef bij 4-1.

Andere wedstrijden

Vooraf zou Internazionale tegen Bayern München misschien wel zijn aangewezen als het mooiste affiche. De praktijk leverde geen spectaculaire wedstrijd op. Bayern, met Matthijs de Ligt in de basis, was beter en won met 2-0 dankzij een treffer van Leroy Sané en een eigen doelpunt van Danilo D'Ambrosio.

De score had hoger kunnen uitvallen, maar voormalig Ajax-keeper André Onana stond bij Inter, dat ook Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de gelederen had, meerdere keren in de weg.

Leroy Sané passeert André Onana, Denzel Dumfries kijkt toe

Op het veld in Brugge stonden de meeste Nederlanders tegelijkertijd op het veld. Bjorn Meijer speelde met Club Brugge tegen Bayer 04 Leverkusen, waar Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis stonden en Timothy Fosu-Mensah de hele wedstrijd op de bank zat. Brugge won met 1-0 dankzij een goal van Abakar Sylla.

Barcelona wint met De Jong als basiskracht

FC Barcelona, dat vorig jaar strandde in de groepsfase van de Champions League, is goed aan deze campagne begonnen. In eigen huis werd Viktoria Plzen eenvoudig opzijgezet (5-1). Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski deed wederom wat voor hem de gewoonste zaak van de wereld is: scoren. Dat deed hij drie keer. Daardoor staat de Pool met 89 goals derde op de topscorerslijst van de Champions League aller tijden achter Cristiano Ronaldo (140) en Lionel Messi (125).

De andere Barcelona-goals werden gemaakt Franck Kessié en Ferran Torres. Jan Sýkora scoorde voor Plzen.

Sensationele slotfase

Atlético Madrid boekte zijn eerste zege tegen FC Porto met een wedstrijd waar alle goals vielen in de blessuretijd (2-1).

Invaller Mario Hermoso schoot Atlético op 1-0 in de eerste minuut van de extra tijd en maakte daarna in eigen strafschopgebied hands. Porto-middenvelder Mateus Uribe benutte de penalty in de 96e minuut. Na meer dan 100 minuten speeltijd wist de Spaanse club toch de winst naar zich toe te trekken met een goal van Antoine Griezmann.

Atlético Madrid boekte hiermee zijn eerste thuiszege in de Champions League sinds oktober 2020.