Jabeur treft in de halve finales Gauff of Garcia
NOS SportAangepast

Jabeur eerste Afrikaanse tennisster in de halve finales US Open, Gauff sneuvelt

De Tunesische Ons Jabeur heeft de halve finales bereikt van de US Open. Ze versloeg de Australische Ajla Tomljanovic in twee sets: 6-4, 7-6 (4). Het is voor het eerst dat een Afrikaanse speelster de halve finales in New York haalt.

Jabeur treft nu Caroline Garcia, die na een zege op publiekslieveling Cori Gauff (6-3, 6-4) voor het eerst de laatste vier bereikt.

De als vijfde geplaatste Jabeur was de betere speelster, maar maakte het zichzelf nog flink lastig in de tweede set.

Goede start

Jabeur begon sterk en brak Tomljanovic al in de derde game van de eerste set. Daarna wisten beide speelsters nog een break te maken. Die tweede servicebreak kwam de ongeplaatste Tomljanovic (nummer 46 op de wereldranglijst) niet meer te boven. Jabeur serveerde eenvoudig naar de setwinst: 6-4.

Ajla Tomljanovic maakte het Jabeur moeilijk, maar is toch uitgeschakeld

Ook in de tweede set toonde Jabeur zich in eerste instantie de betere speelster. Ze brak Tomljanovic meteen. Daarna leek de spanning vat te krijgen op de Tunesische en dat zorgde ervoor dat Jabeur moeite had om haar service te houden. Beide speelsters leverden uiteindelijk drie keer hun opslagbeurt in tijdens de tweede set.

In de tiebreak sloeg Tomljanovic op 4-3 een dubbele fout. Jabeur kon daarna naar de winst serveren.

Frankrijk doet weer mee

Garcia was veel te sterk voor Gauff en is zo pas de derde Française bij de laatste vier in New York na Amélie Mauresmo (2002 en 2006) en Mary Pierce (2005).

De 28-jarige Garcia dicteerde het spel vanaf het begin (4-0) en de niet eens slecht spelende Gauff kreeg gewoonweg geen kans om haar pijn te doen. Garcia boekte alweer haar dertiende zege op rij op de WTA-tour, in New York verloor ze zelfs nog geen set.

Woensdagavond zijn er nog twee kwartfinales. Dan neemt Karolina Pliskova het op tegen Aryna Sabalenka en treft nummer 1 van de wereld Iga Swiatek de Amerikaanse Jessica Pegula.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl