Kylian Mbappé was goud waard voor PSG
NOS Voetbal

PSG en Real Madrid maken geen fout; Haaland en Mbappé schieten uit startblokken

Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain zijn met een zege begonnen aan de Champions League. Ondertussen hebben topspitsen Kylian Mbappé en Erling Haaland al een voorschot genomen op de strijd om de topscorerstitel.

Real Madrid had bijna een uur nodig om de ban te breken tegen Celtic. Maar toen Vinicius zijn ploeg in Glasgow op voorsprong zette, was de titelverdediger los. Via Luka Modric en Eden Hazard liep de ploeg van Carlo Ancelotti uit naar 3-0.

PSG klopt Juventus

Kylian Mbappé zorgde ervoor dat hij opnieuw het gesprek van de dag is, maar deze keer vanwege zijn prestaties op het veld en niet omdat hij lacht om een grap over het vliegreisje van zijn ploeg. PSG had een vliegende start dankzij de spits, die twee keer keihard doeltreffend uithaalde. Uiteindelijk moesten de Fransen nog wel de 2-1 slikken tegen Juventus. Weston McKennie scoorde met een kopbal.

Een andere topspits, Erling Haaland, was ook belangrijk voor zijn ploeg. De Noor maakte er ook twee voor Manchester in Sevilla. Uiteindelijk won de ploeg van Pep Guardiola met 4-0 van de Spanjaarden.

Erling Haaland scoorde twee keer tegen FC Sevilla

Sergiño Dest beleefde een teleurstellend debuut bij AC Milan. De van Barcelona overgekomen back mocht in de tweede helft invallen. Hij speelde met zijn ploeg met 1-1 gelijk bij RB Salzburg.

Oekraïense stunt

Behalve Haaland en Mbappé scoorde ook Marian Shved twee keer. Zijn ploeg Sjachtar Donetsk won mede door die treffers knap met 4-1 bij RB Leipzig. In de slotfase maakte oud-Ajacied Lassina Traoré de vierde treffer van de Oekraïense topclub, de nummer één van het land toen de competitie vanwege de oorlog werd stilgelegd.

Basisspeler Tjaronn Chery kon met zijn Maccabi Haifa niet stunten bij Benfica. De Portugezen wonnen met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl