Hakim Ziyech in actie

Chelsea verrassend onderuit in Zagreb, Dortmund probleemloos langs Kopenhagen

Chelsea heeft de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloren. Dinamo Zagreb won in eigen huis met 1-0 en is nu koploper in groep E. Chelsea zit verder nog in de groep bij AC Milan en RB Salzburg.

Borussia Dortmund, dat net als Chelsea vroeg moest aftrappen, maakte wel een vliegende start. De Duitsers versloegen FC Kopenhagen met 3-0.

Snelle voorsprong

Zagreb kwam vroeg in de eerste helft via een doelpunt van Mislav Orsic op voorsprong, hij tikte de bal op aangeven van Bruno Petkovic met de buitenkant van zijn voet langs doelman Kepa Arrizabalaga. De Londense ploeg kwam die klap niet meer te boven.

Vreugde bij Bruno Petkovic

Hakim Ziyech, die na rust mocht invallen, scoorde vijf minuten voor tijd nog bijna, maar zijn schot werd gepareerd door de keeper.

Diks en Daramy

Dortmund, dat zonder de geblesseerde Donyell Malen speelde, kwam na 35 minuten op voorsprong dankzij aanvoerder Marco Reus. Hij kreeg de bal van Julian Brandt en schoof die met zijn linkervoet knap langs de doelman van Kopenhagen, Mathew Ryan.

Zeven minuten later besliste de thuisploeg de wedstrijd. De Portugees Raphael Guerreiro was de laatste schakel van een vlotte combinatie. Kevin Diks stond net als de door Ajax verhuurde Mohamed Daramy in de basis bij de Deense ploeg.

Zij moesten toezien hoe de Engelsman Jude Bellingham na rust ook de 3-0 maakte. Rasmus Falk Jensen leek nog wat terug te doen namens Kopenhagen, maar zijn treffer werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR.