NOS Nieuws

Netflix maakt namen bekend van 'prins William' en 'Kate' in The Crown

Netflix heeft de namen bekendgemaakt van de acteurs die in het zesde en tevens laatste seizoen van The Crown de rollen van prins William en Kate Middleton op zich nemen. Voor de rol van de kroonprinses is de 19-jarige nieuwkomer Meg Bellamy gecast, schrijft de BBC. Zij kreeg de rol nadat ze een zelf opgenomen auditiefilmpje had ingestuurd.

Daarnaast maken de 21-jarige Ed McVey en 16-jarige acteur Rufus Kampa hun debuut in de rol van prins William. In het laatste seizoen van de populaire serie over het Britse koningshuis wordt onder meer de dood van prinses Diana behandeld. De opnames beginnen dit najaar. Wanneer ze worden uitgezonden, is nog niet bekend.

Eerder kondigde Netflix aan dat het vijfde seizoen van The Crown het laatste zou zijn. Daarin neemt de 66-jarige actrice Imelda Staunton de rol van de Britse vorstin op zich. Zij neemt het stokje over van Olivia Colman, die voor de rol een Emmy kreeg. Maar de bedenker en schrijver van de serie zei dat er nog een seizoen nodig was, om recht te doen aan "de complexiteit van het verhaal".

Het vijfde seizoen van de hitserie verschijnt in november op de streamingdienst.

En hier een terugblik naar seizoen 4:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl