Erling Haaland
NOS Voetbal

Haaland maakt status als wereldspits ook bij City waar met 'perfect hattrick'

Erling Haaland heeft in de Premier League in een mum van tijd zijn naam als wereldspits waargemaakt. Manchester City won thuis met 6-0 van Nottingham Forest. De Noor speelde een uur en nam de eerste drie goals voor z'n rekening.

Pas in de twaalfde minuut had Haaland zijn eerste balcontact, maar de bal ging er wel direct in. En 26 minuten later had hij een zogenoemde 'perfect hattrick' gemaakt: links, rechts en met het hoofd.

De 22-jarige aanvaller was vier dagen geleden tegen Crystal Palace ook goed voor een hattrick. Hij heeft nu in zijn eerste vijf Premier League-duels negen keer gescoord. Het record stond op acht van Micky Quinn en Sergio Agüero.

Liverpool en Arsenal winnen

Liverpool is aan meer puntenverlies ontsnapt. Thuis tegen Newcastle United werd het in de 98ste minuut 2-1. Bij Newcastle maakte oud-Willem II'er Isak zijn debuut en dat deed hij heel behoorlijk.

Pepijn Lijnders en Virgil van Dijk vieren de winst van Liverpool

Isak maakte de 0-1 en leek, na een knappe solo, nog een keer te scoren. De Zweed stond echter net buitenspel. Uit een mooie aanval verzorgde Firmino de 1-1 en uit de kluts redde Fabio Carvalho in extremis de meubelen.

Koploper Arsenal won ook zijn vijfde wedstrijd. Thuis tegen Aston Villa werd het 2-1 voor de Gunners. Gabriel Jesus tikte de 1-0 binnen, maar een kwartier voor tijd maakte Douglas Luiz er 1-1 van. Een minuut later bezorgde Gabriel Martinello Arsenal de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl