Paulo Dybala

Roma en Internazionale maken geen fout, Milan stelt teleur tegen Sassuolo

AS Roma en Internazionale hebben, in tegenstelling tot AC Milan, geen punten laten liggen in de doordeweekse speelronde in de Serie A.

Paulo Dybala was bij een 3-0 zege op Monza de grote man aan de kant van AS Roma. De Argentijnse aanvaller, deze zomer overgekomen van Juventus, maakte twee treffers in de eerste helft.

Dybala schreef met zijn tweede goal geschiedenis, want die betekende een persoonlijke mijlpaal van honderd doelpunten in de Serie A. Na rust bepaalde Roger Ibañez de eindstand.

Internazionale had geen moeite met Cremonese (3-1), waar ex-Feyenoorder Cyriel Dessers wederom de spitspositie bekleedde. Na twaalf minuten sloeg Joaquin Correa toe uit de rebound, nadat Cremonese-doelman Andrei Radu een poging van Edin Dzeko niet onder controle had gekregen.

Vlak voor rust verdubbelde Nicolo Barella de marge met een fraaie volley. Een kwartier voor tijd schoof de ingevallen Lautaro Martínez de 3-0 binnen. David Okereke redde in de slotfase de eer.

Bij de thuisploeg, die vrijdag met 3-1 verloor bij Lazio, werd Denzel Dumfries na 79 minuten naar de kant gehaald. Stefan de Vrij speelde de gehele wedstrijd.

Milan geeft uit weer niet thuis

AC Milan wist eerder op de avond ook zijn tweede uitduel van het nieuwe seizoen niet te winnen. Na de 1-1 bij Atalanta Bergamo kwam het tegen Sassuolo niet verder dan 0-0. Thuis werden eerder wel Udinese en Bologna verslagen.

AC Milan-aanvaller Rafael Leao

De regerend landskampioen verloor dit kalenderjaar slechts één wedstrijd en had de vorige zes uitduels met Sassuolo gewonnen. Nu hadden de Rossoneri hun handen vol aan de Neroverdi.

Domenico Berardi, die bezig is aan zijn elfde seizoen bij Sassuolo, zag in de eerste helft een strafschop gekeerd worden door doelman Mike Maignan. Na de rust viel de international uit met een op het oog zware blessure. In tranen verliet hij het veld.

Domenico Berardi druipt af

Sassuolo leek daarna vrede met een punt te hebben en ook van Milan ging weinig aanvalslust uit. Het tempo lag erg laag en van enige opwinding was geen sprake. Wel viel international Alessandro Florenzi nog uit met een hamstringkwetsuur. Ook hij lijkt voor langere tijd uit de roulatie.

Zaterdag staat voor AC Milan de stadsderby tegen Internazionale op het programma.