Érick Gutiérrez (rechts) na zijn doelpunt tegen Monaco

PSV blijft in race voor Champions League na winst in verlenging op Monaco

PSV mag nog altijd hopen op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League dit seizoen. Na het 1-1 gelijkspel in Monaco van een week geleden, was een 3-2 overwinning na verlenging genoeg voor PSV om de laatste voorronde te bereiken. Aanvoerder Luuk de Jong werd matchwinner door een rake kopbal in de 110de minuut.

In de volgende en laatste voorronde van de Champions League is Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst de tegenstander.

Ruud van Nistelrooij begon met dezelfde elf namen als in de heenwedstrijd. Al binnen de eerste minuut werden de Eindhovenaren wakker geschud, toen Wissam Ben Yedder gevaarlijk opdook voor het PSV-doel. Armando Obispo en doelman Walter Benítez waren echter op tijd bij de les en voorkwamen een vroeg tegendoelpunt.

Monaco was gevaarlijker in de openingsfase, maar langzaam maar zeker kwam ook PSV steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Met name Cody Gakpo liet zich zien. Hij kon twee keer aanleggen voor een schot, maar raakte de bal beide keren niet goed.

Weer Veerman

Na twintig minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Phillipp Mwene legde goed terug en Joey Veerman schoot, net als vorige week, de 1-0 binnen. Vlak voor rust kreeg Veerman de bal opnieuw voor zijn voeten. Dit keer werd zijn uithaal onderweg aangeraakt, waarna doelman Alexander Nübel vrij eenvoudig redding kon brengen.

Veerman viert zijn doelpunt met het publiek

Ook de Monegasken kregen na het openingsdoelpunt nog kansen in de eerste helft. De kopbal van Kevin Volland ging echter recht op Benítez af en de PSV-keeper had dan ook geen moeite een doelpunt te voorkomen. In de blessuretijd deed Benítez dat opnieuw. Hij zag Ben Yedder op zich af komen en had een goede reflex in huis.

Monaco gevaarlijker in tweede helft

De bezoekers drongen ook na rust aan en PSV ontsnapte aan de gelijkmaker toen Guillermo Maripán de bal tegen de paal kopte. Even later was Maripán met zijn rechtervoet succesvoller. Hij kwam in balbezit vlak voor Benítez, bleef kalm en schoof de bal langs de PSV-doelman.

De Eindhovenaren brachten in aanvallend opzicht niet veel in de tweede helft. Veerman had nog wel een mooie pass in huis op De Jong, maar de spits kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen.

Ben Yedder viert zijn doelpunt tegen PSV

Achterin gaf PSV veel ruimte weg en Monaco maakte daar gretig gebruik van. Ben Yedder stond in het strafschopgebied vogelvrij en had alle tijd om de Monegasken op voorsprong te schieten. Dat deed hij dan ook feilloos.

Het leek er lange tijd op dat Ben Yedder het winnende doelpunt had gemaakt, maar twee minuten voor tijd kon er toch nog gejuicht worden in het Philips Stadion. Na een snel genomen vrije trap kopte invaller Érick Gutiérrez de 2-2 binnen.

Verlenging volgde en in de 110de minuut maakte De Jong het beslissende doelpunt: 3-2. De spits kreeg de bal perfect aangespeeld door Jordan Teze en kon hard raak koppen. "Als je erin blijft geloven met elkaar, dan kan dit gebeuren", zegt De Jong na afloop op de persconferentie.

Volgende week wacht de laatste horde voordat PSV zich heeft verzekerd van het hoofdtoernooi van de Champions League: het Rangers van trainer Giovanni van Bronckhorst is dan de tegenstander.