Malik Tillman scoort de bevrijdende 3-0

Rangers flikt het tegen Union en is volgende tegenstander PSV

Giovanni van Bronckhorst heeft zich met zijn ploeg Rangers FC op knappe wijze hersteld van de 2-0 nederlaag in Leuven van vorige week. In eigen huis werd Royal Union Sint-Gillis met 3-0 verslagen en dat betekent dat de Schotten in de play-offs spelen tegen PSV, dat na verlenging met 3-2 won van AS Monaco.

Op slag van rust zorgde James Tavernier voor hoop bij de Schotse fans in het Ibrox Stadion, hij benutte een strafschop. De penalty werd gegeven na een overtreding door voormalig FC Eindhoven-speler Siebe Van Der Heyden.

Rangers bleef druk zetten op de Belgische ploeg en kwam na bijna een uur spelen ook op een 2-0 voorsprong. Op een schot van Scott Arfield bracht doelman Anthony Moris nog redding, maar Antonio Colak kopte de bal binnen.

Giovanni van Bronckhorst was dolgelukkig na afloop.

Daarna gingen de Schotten vol op jacht naar nog een treffer. Die kwam er elf minuten voor het einde van de officiële speeltijd. De Amerikaan Malik Tillman zorgde voor een vreugde-explosie op Ibrox door de 3-0 binnen te schieten.

De Nederlandse oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop maakte die 3-0 niet meer mee. Kort voor de treffer werd hij gewisseld. Na de 3-0 probeerde Union nog een verlenging af te dwingen, maar dat lukte niet meer. Jean Lazare Amani van Union kreeg nog rood in de blessuretijd.

Kiev door na verlenging

Dinamo Kiev plaatste zich na verlenging ook voor de play-offs door na verlenging te winnen van het Oostenrijkse Sturm Graz. De eerste wedstrijd had Dinamo met 1-0 gewonnen. In eigen huis wonnen de Oostenrijkers met 1-0, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen.

Kostiantyn Vivcharenko maakte vroeg in de verlenging de gelijkmaker voor de Oekraïense ploeg, die ondanks de oorlog in hun thuisland deelneemt aan de voorrondes van de Champions League. Na een rode kaart voor Graz-speler Manprit Sarkaria besliste Viktor Tsygankov de wedstrijd door de 1-2 binnen te schieten.

Kostyantyn Vivcharenko na de bevrijdende 1-1 in Graz

Ook Benfica mag zich opmaken voor de play-offs om een ticket voor de Champions League. De ploeg van trainer Roger Schmidt had vorige week in eigen huis al met 4-1 van het Deense FC Midtjylland gewonnen. Ook de return in Denemarken was een prooi voor de Portugezen: het werd 1-3. David Neres, in de eerste wedstrijd nog één van de uitblinkers, kwam niet in actie.

Kaartenfestijn in Zagreb

PFK Ludogorets, de club van keeper Sergio Padt, beleefde een rampzalige avond. De Bulgaarse ploeg eindigde de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb met acht spelers. De Franse scheidsrechter Bastien deelde drie rode kaarten uit. Ludogorets verloor uiteindelijk met 4-2 van de Kroaten. De eerste wedstrijd was ook al gewonnen door Zagreb, dat dus doorgaat naar de play-offs. Padt, doorgaans eerste keeper, bleef de hele wedstrijd op de bank.