Veugde bij de spelers van Union Sint-Gillis
NOS Voetbal

Van Bronckhorst met Rangers FC onderuit tegen Union Sint-Gillis in voorronde CL

Giovanni van Bronckhorst is met zijn ploeg Rangers FC in de derde voorronde van de Champions League slecht begonnen met een 2-0 nederlaag. In Leuven was het Belgische Royal Union Sint-Gillis te sterk voor de Schotse ploeg.

In de terugwedstrijd tussen Union Sint-Gillis en Rangers FC, volgende week dinsdag, wordt bepaald wie de tegenstander van AS Monaco of PSV wordt in de play-offs voor de Champions League. De ploeg uit Eindhoven kwam in het eerste duel met Monaco nog op voorsprong, maar ontsnapte uiteindelijk toch aan een nederlaag (1-1).

Valse start

Van Bronckhorst, sinds 2021 aan het roer bij Rangers FC, zag hoe zijn ploeg al na een halfuur op achterstand kwam. Teddy Teuma van Union Sint-Gillis zette de Belgische ploeg - afgelopen seizoen eerste in de reguliere competitie - op voorsprong.

Rangers zinde daarna op de gelijkmaker, maar in plaats daarvan kregen ze een kwartier voor tijd het deksel op de neus. Via een eigen speler kwam de bal van korte afstand tegen de arm van teamgenoot Connor Goldson, de videoscheidsrechter oordeelde dat een strafschop op zijn plaats was.

Trainer Giovanni van Bronckhorst op de bank

Dante Vanzeir faalde niet en bracht zijn ploeg met een 2-0 voorsprong in een comfortabele positie. De Nederlandse verdediger Bart Nieuwkoop speelde het gehele duel mee bij Union. Oussama El Azzouzi, die afgelopen weekeinde werd overgenomen van FC Emmen, bleef op de reservebank zitten.

Wederopstanding

Het scheelde een haartje of Rangers had zich vorig seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Schotten verloren de finale van de Europa League pas na strafschoppen van Eintracht Frankfurt.

Tien jaar nadat de Schotse topclub wegens financieel wanbeleid werd teruggezet naar de vierde divisie, is Rangers weer helemaal terug. Toch moet het in de terugwedstrijd, dinsdag in eigen huis, nog wel aan de bak. De ploeg van Van Bronckhorst heeft een 2-0 achterstand weg te poetsen.

Benfica wint

Het duel tussen SL Benfica en FC Midtjylland eindigde in het voordeel van de Portugese club. Op eigen bodem was de ploeg van de voormalig PSV-trainer Roger Schmidt veel te sterk voor de Deense ploeg: 4-1. De Portugese aanvaller Goncalo Ramos was de gevierde man; hij noteerde een hattrick. Oud-Ajacied David Neres speelde bijna het volledige duel. Jan Vertonghen zat daarentegen het hele duel op de bank.

Voor de Braziliaan Neres was het zijn eerste officiële wedstrijd sinds 22 december vorig jaar (223 dagen geleden), toen hij voor Ajax inviel tegen Fortuna Sittard (5-0 winst).

Benfica bereikte vorig seizoen het hoofdtoernooi van de Champions League door PSV in de play-offs te verslaan. In de achtste finales waren de Portugezen vervolgens te sterk voor Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl