Oscar Piastri gaat Fernando Alonso vervangen bij Alpine
NOS SportAangepast

Alpine kondigt komst van jonge Piastri aan, maar Piastri zelf ontkent: 'Klopt niet'

Formule 1-coureur Oscar Piastri neemt vanaf volgend seizoen plaats naast Esteban Ocon bij Alpine. De 21-jarige reserverijder van het team neemt daar het stoeltje over van Fernando Alonso.

Althans, dat maakte de renstal vandaag in een persbericht bekend. Maar Piastri zelf denkt daar toch anders over, zo schrijft hij vanavond op Twitter: "Zonder mijn toestemming heeft Alpine F1 een persbericht uitgebracht dat ik volgend jaar voor hen rijd. Dit klopt niet."

"Ik heb geen contract getekend met Alpine voor 2023. Volgend jaar rijd ik niet voor Alpine", besluit de Australiër zijn bericht.

Piastri wordt ook gelinkt aan McLaren, die overstap lijkt nu een stuk realistischer na de actie van Alpine. De Formule 1-coureur zou bij Alpine de vervanger van Alonso moeten worden, maar dat feest lijkt nu dus niet meer door te gaan.

Rookie of the Year

Tweevoudig wereldkampioen Alonso maakt de overstap van Alpine naar Aston Martin, waar hij de opvolger wordt van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitse coureur maakte eind vorige week bekend dat hij na vijftien jaar de Formule 1 verlaat.

Piastri reed in 2021 voor het eerst in de Formule 2, datzelfde jaar won hij de titel. Hij was de derde 'rookie' (een coureur die bezig is aan zijn eerste seizoen in een klasse) in vijf jaar die dat voor elkaar kreeg. Charles Leclerc (Ferrari) en George Russell (Mercedes) gingen hem voor. Het leverde hem de titel Rookie of the Year op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl