Mark van Bommel

Van Bommels Antwerp start competitie met zege op Buijs

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel van donderdag tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League heeft Mark van Bommel met Royal Antwerp FC een succesvol debuut beleefd in de Belgische competitie. 'The Great Old' won met 2-0 bij het KV Mechelen van coach Danny Buijs.

Van Bommel koos voor tien namen in de basis die ook vorig seizoen al actief waren voor Antwerp. Een uitzondering maakte de coach voor aanvoerder Toby Alderweireld, die overkwam van Al Duhail uit Qatar. Vincent Janssen, een van de andere grote aankopen van de ambitieuze club van technisch directeur Marc Overmars, startte op de bank.

Concurrent Janssen scoort twee keer

In tegenstelling tot donderdag begon Michael Frey, clubtopscorer van vorig seizoen, centraal voorin en de Zwitser deed wat Janssen donderdag naliet: scoren. Na een pass van Alderweireld over de Mechelse verdediging kapte de Zwitserse spits zich vrij en vond hij het net. Vanaf de strafschopstop maakte hij zijn tweede goal.

In een levendige eerste helft raakte Julien Ngoy namens Mechelen nog de paal en Antwerp-middenvelder Radja Nainggolan trof met een vrije trap de lat. Janssen mocht in de 66ste minuut invallen voor Frey. Verder dan een vergeefse doelpoging vanaf de middenlijn kwam Janssen niet.

Michael Frei en Radja Nainggolan

Mechelen domineerde in de tweede helft en zocht hardnekkig naar een treffer. Die bleef echter uit en Antwerp sleepte de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. Al was het optreden van Antwerp niet overtuigend.

Club Brugge met de schrik vrij

Eerder op zondag opende regerend kampioen Club Brugge de Belgische competitie met een benauwde overwinning. Thuis tegen KRC Genk werd het 3-2 door een doelpunt in blessuretijd van de Deen Andreas Skov Olsen.

Bij Brugge speelde de van FC Groningen overgekomen linksback Bjorn Meijer zijn eerste competitiewedstrijd. Hij werd na ruim een uur gewisseld. Ook Noa Lang en aanvoerder Ruud Vormer hadden een basisplaats bij de ploeg van coach Carl Hoefkens, de opvolger van de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder.

Mike Trésor en Cyriel Dessers van Genk

Brugge begon niet sterk, maar kwam toch op voorsprong via een afstandsschot van Skov Olsen. Feyenoords smaakmaker van afgelopen seizoen Cyriel Dessers zorgde na een halfuur voor de gelijkmaker door van dichtbij raak te schieten en Mike Trésor (ex-Willem II en -NEC) bracht Genk twee minuten na rust op voorsprong.

Dessers liet ook nog een enorme kans liggen en door een doelpunt van Hans Vanaken kwam Club op gelijke hoogte en in blessuretijd kreeg de thuisclub een strafschop. Cyle Larin schoot de penalty op de paal, maar Skov Olsen benutte de rebound en voorkwam puntenverlies van de kampioen.