Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Bayern meldt akkoord tussen clubs: Lewandowski vertrekt naar Barcelona

Robert Lewandowski vervolgt zijn carrière bij FC Barcelona. De Poolse spits (33) werd de laatste twee seizoenen Europees topscorer in dienst van Bayern München, dat nu officieel zijn vertrek aankondigt.

Lewandowski werd alle acht seizoen die hij bij Bayern speelde kampioen van Duitsland en won daarnaast onder meer drie bekers, vijf supercups, de Champions League en het wereldkampioenschap voor clubs.

"We zijn hem ongelooflijk dankbaar", trapt president Herbert Hainer van Bayern in gesprek met Bayerischer Rundfunk een open deur in. "Het is goed voor beide partijen dat we nu duidelijkheid hebben."

Robert Lewandowski

Barcelona hengelde al een tijdje naar de diensten van de spits, maar een akkoord over de transfersom liet lang op zich wachten. Dat is er nu, meldt Bayern. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 45 miljoen euro, dat door bonussen nog iets kan oplopen.

Perspectief Depay vertroebelt

"We weten heel goed wat we aan Robert te danken hebben, maar ook in het verleden hebben grote spelers FC Bayern verlaten en ook daarna is de wereld niet ingestort", zegt voorzitter en oud-doelman Oliver Kahn. "Integendeel, het werd vaak nog succesvoller."

Door de komst van Lewandowski vertroebelt het perspectief van Oranje-international Memphis Depay in Barcelona. Verwacht wordt dat de Oranje-international deze zomer zal vertrekken uit Catalonië. Want eerder werd ook al diep in de buidel getast voor Raphinha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl