Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Lewandowski met 35 doelpunten weer topscorer van Europa

Robert Lewandowski is als topscorer van Europa voor het tweede jaar op rij de winnaar van de Gouden Schoen. De Pool scoorde dit seizoen 35 keer voor Bayern München. Vorig seizoen wist Lewandowski 41 keer te scoren in de Bundesliga.

Lewandowski heeft zijn club laten weten dat hij zijn contract, dat afloopt in 2023, niet wil verlengen. De 33-jarige Poolse international zit al sinds 2014 in München en zou volgens verschillende media graag de overstap willen maken naar FC Barcelona.

Kylian Mbappe eindigde op de tweede plaats. De aanvaller van PSG, die afgelopen zaterdag zijn aflopende contract met drie jaar verlengde, scoorde 28 keer in de Ligue 1. Zijn landgenoot Karim Benzema eindigde als derde met 27 doelpunten voor Real Madrid.

Roy Makaay laatste Nederlander

Sébastien Haller werd topscorer van de eredivisie met 21 doelpunten voor Ajax. Voor het klassement van de Gouden Schoen tellen doelpunten in de eredivisie minder zwaar mee dan goals in de vijf grootste competities van Europa. De Fransman eindigde op de gedeelde 37ste plaats.

Lionel Messi is de recordhouder met zes Gouden Schoenen, Cristiano Ronaldo kreeg er vier. De Nederlandse winnaars zijn Kees Kist (1997), Wim Kieft (1982), Marco van Basten (1986) en Roy Makaay (2003).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl