Feest bij Bayern München na de 2-0 van Robert Lewandowski

Bayern verovert tiende landstitel op rij na zege op rivaal Dortmund

Dankzij een 3-1 zege op naaste belager Borussia Dortmund mag Bayern München zich voor de 32ste keer kampioen van Duitsland noemen. Naast de 32ste in totaal is het ook de tiende op rij voor 'der Rekordmeister'.

In de eerste helft was Bayern heer en meester en leek niets erop dat de negen punten voorsprong die de ploeg voor het duel had op de nummer twee in de competitie in gevaar zou komen.

Serge Gnabry drukte als eerste het overwicht uit in een doelpunt en deed dat op zeer fraaie wijze. Op aangeven van Leon Goretzka nam Gnabry de bal aan op zijn bovenbeen om vervolgens hard uit te halen voor een volley richting de hoek.

Een veelzeggend beeld, Erling Haaland baalt tijdens het duel met Bayern München

Bayern drukte meteen door en leek een kwartier later ook op 2-0 te komen, maar de tweede treffer van Gnabry werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Kingsley Coman.

Toch hoefden de supporters van de thuisclub niet lang te wachten voordat ze konden juichen want wie anders dan Robert Lewandowksi zorgde een paar minuten later voor een geldige treffer.

Dortmund-verdediger Dan-Axel Zagadou verprutste de opbouw waarna Thomas Müller de bal bij de Poolse topspits afleverde. Lewandowski had vervolgens weinig moeite om zijn 33ste van het seizoen binnen te schuiven.

Vlak na rust leek Dortmund er heel even een echte wedstrijd van te maken toen Emre Can vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer verzorgde. Via Marco Reus kreeg Dortmund kort daarna nog een kans, maar de opleving van de bezoekers bleek van korte duur.

Bayern domineerde het spel en kreeg via Lewandowski een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar hij stuitte op een meter afstand op keeper Marwin Hitz. Na twee kleine kansjes voor Erling Haaland tekende Jamal Musiala voor de bevrijdende 3-1 waarna de gigantische glazen gevuld met bier uitgedeeld mochten worden.

Feest bij Bayern na het behalen van de landstitel

Greuther Fürth moet na één seizoen in de Bundesliga een stap terug doen. De ploeg van Nick Viergever en Jetro Willems verloor afgetekend van Bayer Leverkusen (1-4), waarmee degradatie met nog drie duels te spelen al een feit is.

Willems zette Greuther Fürth in de vijfde minuut nog op voorsprong, maar na ruim een kwartier hadden Patrick Schick en Sardar Azmoun de stand al omgebogen. Na rust bezegelden Paulinho en Exequiel Palacios het lot van Fürth.