Mauricio Pochettino
NOS VoetbalAangepast

PSG vervangt coach Pochettino door Galtier, die OGC Nice achter zich laat

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar Paris Saint-Germain heeft trainer Mauricio Pochettino nu echt ontslagen. De 50-jarige Argentijn had nog een contract voor een jaar, maar moet in Parijs het veld ruimen. Christophe Galtier, die overkomt van OGC Nice, is zijn opvolger.

Pochettino stond sinds januari vorig jaar onder contract bij PSG, waarmee hij in zijn eerste seizoen de Franse supercup en de Franse beker won. Afgelopen seizoen loodste hij zijn ploeg naar de landstitel in Frankrijk.

PSG is de club van Oranje-international Georginio Wijnaldum, maar ook van de vedetten Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar.

Geen succes in Champions League

De reden voor het vertrek van Pochettino komt waarschijnlijk voort uit het uitblijven van het winnen van de Champions League, de grote droom van de rijke investeerders van de club.

In zijn eerste seizoen reikte hij met PSG tot de halve finales, waarin Manchester City over twee duels te sterk bleek. Dit jaar bleven de Parijzenaren steken in de achtste finales. Latere kampioen Real Madrid was ze toen de baas.

Kylian Mbappé, samen met Lionel Messi en Neymar sterspeler van PSG

De technisch directeur van PSG, Luis Campos, werkte bij Lille samen met Galtier en haalt de 55-jarige Fransman nu naar Parijs. In Lille behoedde Galtier de club eerst voor degradatie om een jaar later plaatsing voor de Champions League af te dwingen. In 2021 werd hij kampioen met Lille.

Afgelopen seizoen eindigde Galtier als vijfde met Nice. Op weg naar de van Nantes verloren bekerfinale werd PSG uitgeschakeld.

Zidane wordt liever bondscoach

Zinedine Zidane stond bij PSG hoog op het prioriteitenlijstje van Tamim bin Hamad Al Thani. De sjeik is oprichter van Qatar Sports Investments, het bedrijf dat sinds 2011 eigenaar is van PSG. Daarnaast is hij goed bevriend met Zidane, die sinds zijn vertrek bij Real Madrid vorig jaar zonder club zit.

Zidane heeft echter zijn zinnen gezet op een baan als bondscoach van de Fransen, wanneer Didier Deschamps besluit te stoppen bij het nationale team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl