Lionel Messi heeft PSG op voorsprong gezet
NOS Voetbal

Tiende titel Paris Saint-Germain na teleurstellende remise in sfeerloos stadion

Paris Saint-Germain is voor de tiende keer kampioen van Frankrijk geworden. Daarmee zijn de Parijzenaars gedeeld recordkampioen, samen met Saint-Étienne.

Alle grote sterren verschenen op het veld in het Parc des Princes, waar een puntje tegen RC Lens (1-1) al volstond. Voorin speelden de grote drie: Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Laatstgenoemde leek met een gekruld schot de matchwinner te worden.

Het was pas de vierde competitiegoal van de Argentijn, alleen in zijn debuutseizoen voor Barcelona maakte hij er minder. Dat was zeventien jaar geleden.

Weer geen rol in Champions League

Ondanks de landstitel regeert het chagrijn bij PSG, dat zich in die felbegeerde Champions League op de drempel van de kwartfinales te grazen had laten nemen door het Real Madrid van de sluwe Karim Benzema. En ook de nationale beker wint het niet, na onder meer een misser van Xavi Simons in de penaltyserie tegen Nice.

Ondanks de honderden miljoenen uit Qatar in de laatste elf jaar was de landstitel niet altijd vanzelfsprekend. Zo kaapte Lille afgelopen seizoen de eerste plek in de competitie weg. Reden om de selectie vorige zomer flink te versterken, met onder anderen Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi.

Wijnaldum en Simons zagen vanaf de bank dat Lens een rode kaart had gekregen, maar desondanks vlak voor tijd via Corentin Jean in ondertal gelijkmaakte.

Voor zover de sfeer nog verder verziekt kon worden, gebeurde dat dus ook. Want het kampioensduel werd geboycot door de fanatieke supporters van PSG, omdat die van Lens niet welkom waren.

Onrust bij Saint-Étienne

Met de gewezen grootmacht Saint-Étienne gaat het overigens helemaal van kwaad tot erger. Na een nederlaag tegen AS Monaco (1-4, met één goal van invaller Myron Boadu) verkeert de club in serieus degradatiegevaar, na achttien opeenvolgende seizoenen in de Ligue 1.

Supporters pikken dat niet en staken vuurwerk af om hun onvrede te uiten, waardoor het duel met de Monegasken tijdelijk werd gestaakt. Saint-Étienne werd voor het laatst kampioen in 1981, mede door de doelpunten van toenmalig Oranje-international Johnny Rep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl