Politie bij de Tefaf-beurs in Maastricht
NOS NieuwsAangepast

Beveiliging Tefaf opgeschroefd, gearresteerde Belgen niet meer verdacht

De twee Belgen die gisteren werden opgepakt in verband met de gewelddadige overval op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht zijn vrijgelaten en worden nergens meer van verdacht. Dat meldt de politie.

De twee werden opgepakt omdat ze volgens de politie gisteren zeer verdacht gedrag vertoonden. "Dat was op dat moment voldoende aanleiding om ze aan te houden", stelt de Limburgse politie.

De mannen van 22 en 26 werden aangehouden bij de tunnel in de snelweg A2. De twee hadden hun auto langs de weg gezet en waren uitgestapt. De advocaat van een van de verdachten zei vanochtend al tegen de regionale nieuwssite 1Limburg dat er sprake was van een misverstand.

Directeur Bart Drenth van de kunstbeurs meldt aan de nieuwssite dat er extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Zo wordt er beter bij de ingang gecontroleerd en lopen er beveiligingsmedewerkers met honden rond op de beurs. "We vragen mensen nu ook om hun jasje open te maken; dat deden we hiervoor niet", zegt hij.

Vuurwapens

Gisterochtend wisten vier gewapende mannen bij de Tefaf-stand van de Britse juwelier Symbolic & Chase te komen. De vier, met petjes op en colberts aan, sloegen vitrines kapot en zwaaiden met vuurwapens. Na een halve minuut liepen ze weg met de buit. Officieel is er niets bekendgemaakt over wat ze meenamen.

Volgens NRC is er onder andere een collier met een waarde van 27 miljoen euro gestolen.

Bij de overval werd grof geweld gebruikt om een vitrine te vernielen:

In beeld: overvallers slaan vitrine kapot op kunstbeurs Maastricht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl