NOS Sport

Steenbergen en Corbeau naar halve finales op WK zwemmen in Boedapest

Steenbergen naar halve finales 200 vrij: 'Voelde moeizaam, maar was genoeg'

Marrit Steenbergen heeft zich op de WK zwemmen geplaatst voor de halve finales op de 200 meter vrije slag. Caspar Corbeau presteerde hetzelfde bij de mannen, maar dan op de 50 meter schoolslag.

De 22-jarige Steenbergen tikte na 1.58,33 als derde aan in haar serie, waarmee ze in totaal de dertiende tijd noteerde. Yang Junxean ging als snelste door naar de laatste zestien. De Chinese finishte in 1.56,58.

Steenbergen, die eerder net de finale op de 200 meter wisselslag misliep, was de enige Nederlandse zwemster die op de tweede dag van de WK in de ochtend in het water kwam.

"Het voelde even moeizaam, maar het was genoeg", vertelde Steenbergen na haar race, die ze iets minder snel zwom dan gehoopt. "Ik moest er wel aan trekken vandaag. Ik had er iets meer van verwacht, maar het gaat deze week wel erg goed."

Caspar Corbeau heeft in Boedapest op de WK zwemmen de halve finales gehaald op de 50 meter schoolslag. Corbeau (21), geboren in Californië en 2,01 meter lang, had in Boedapest 27,48 nodig. Daarmee werd hij vierde in zijn serie en elfde in totaal.

Caspar Corbeau

De Italiaan Nicolo Martinenghi, die een dag eerder op de dubbele afstand Arno Kamminga van de wereldtitel afhield, zette in de series met 26,68 de snelste tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl