Een supporter rent het veld op na de duel tussen ADO Den Haag en Excelsior
NOS Voetbal

ADO wil supporters hard straffen: 'Te gênant voor woorden'

ADO Den Haag is van plan om de supporters die zich gisteren bij het promotieduel met Excelsior hebben misdragen hard te straffen. "We willen niet op de maatregelen vooruitlopen, maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen", is te lezen in een verklaring.

Direct na de door de Rotterdammers gewonnen penaltyreeks stormden ADO-fans over het veld richting het uitvak voor een confrontatie. Vuurwerk en een stoel werden richting de bezoekende supporters geslingerd.

De KNVB is in contact met de club over het opsporen en straffen van de daders. "Dit is een verschrikkelijke manier om het seizoen af te sluiten en het werpt een donkere schaduw over een spannende ontknoping. Het is puur wangedrag, dit zijn geen supporters maar mensen die de club en het voetbal schaden", schrijft de KNVB in reactie.

Buiten het stadion in Den Haag gingen de ongeregeldheden door. Daarbij zijn zeker vier politiemensen gewond geraakt. Enkelen moesten naar het ziekenhuis. Volgens de voetbalbond zal een onafhankelijke aanklager een vooronderzoek starten van wat er voor, tijdens en na de wedstrijd is gebeurd en of ADO Den Haag iets te verwijten valt.

Gênant

"Namens ADO Den Haag bieden wij de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welgemeende excuses aan. Het is te gênant voor woorden", zo stelde de club.

ADO laat het er niet bij zitten. "We zullen in samenspraak met alle instanties al het mogelijke doen om de raddraaiers verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen voor hun wangedrag. Alle camerabeelden binnen en buiten het stadion zullen worden geanalyseerd."

ADO Den Haag gaf tegen Excelsior een 3-0 voorsprong weg en verloor uiteindelijk na strafschoppen. Daardoor speelt niet ADO, maar Excelsior volgend jaar in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl