Iga Swiatek in haar partij tegen Danka Kovinic
NOS SportAangepast

Swiatek dendert door op Roland Garros: zonder problemen naar achtste finales

Iga Swiatek, de torenhoge favoriete op het grandslamtoernooi van Roland Garros, heeft zonder problemen de achtste finales bereikt. De als eerste geplaatste Poolse zette de stugge Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA-95) met 6-3, 7-5 opzij.

Kovinic zal zich met een tegenstandster die dertig duels op rij won niet al te veel illusies hebben gemaakt, maar ze speelde daardoor wel vrijuit. Ze werkte ook knap vier breakpoints weg in haar eerste opslaggame, die ze wel verloor.

Magnifieke dropshots

Na een dubbele break in de tweede set leek het gedaan met Kovinic, maar die kwam mede dankzij enkele magnifieke dropshots bij 4-4 langszij en nam zelfs een voorsprong na een lovegame. Swiatek won vervolgens drie games op rij en sloeg toe op haar tweede matchpoint.

In de volgende ronde treft de nummer een van de wereld, die Roland Garros won in 2020, de Chinese Zheng Qinwen. De Chinese zag bij een 6-0, 3-0 voorsprong de Française Alizé Cornet opgeven met liesproblemen.

Nederlaag Sabalenka, opgave Badosa

Swiatek is de enige speelster uit de toptien die het tot de tweede week in Parijs schopte, want Camila Giorgi zette verrassend Aryna Sabalenka (7) opzij en Paula Badosa (3) gaf met een blessure op tegen Veronika Koedermetova.

Camila Giorgi (r) krijgt de felicitaties van Aryna Sabalenka

Sabalenka haalde op de Australian Open twee keer de vierde ronde en reikte op Wimbledon en de US Open vorig jaar tot de halve finales. In Parijs strandde ze twee keer in de derde ronde.

Na winst in de eerste set stortte ze volledig in en won ze nog maar een game: 6-4, 1-6, 0-6. Badosa, vorig jaar kwartfinaliste, stond tegen de Russin Koedermetova een set en een break achter toen ze opgaf vanwege een opspelende knieblessure.

Achtste finales

Swiatek (1) - Qinwen
Pegula (11) - Begu
Koedermetova (29) - Keys (22)
Kasatkina (20) - Giorgi (28)
Trevisan - Sasnovitsj
Fernandez (17) - Anisimova (27)
Mertens (31) - Gauff (18)
Teichmann (23) - Stephens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl