Riyad Mahrez baalt van zijn gemiste strafschop

City verspeelt punten, Liverpool mag nog hopen op titel na penaltymisser Mahrez

Manchester City heeft twee kostbare punten gemorst in de Engelse titelrace in een wedstrijd die ook gemakkelijk in een nederlaag of overwinning had kunnen uitmonden.

De ploeg van coach Pep Guardiola kwam tegen West Ham United van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Vlak voor tijd mist Riyad Mahrez namens City een strafschop en de kans op de zege.

Liverpool kan op een punt komen

De titelverdediger in de Premier League heeft nu vier punten meer dan Liverpool, maar de Reds spelen dinsdag nog uit tegen Southampton. Tijdens de laatste speelronde, volgende week zondag, staan de wedstrijden Manchester City-Aston Villa en Liverpool-Wolverhampton Wanderers op het programma.

City begon in Londen voortvarend en via Mahrez en Gabriel Jesus waren de bezoekers gevaarlijk. Toch bleef een treffer voor City uit. Een uitbraak van West Ham was wel raak toen Jarrod Bowen keeper Ederson omspeelde. Vlak voor rust was het weer Bowen die City pijnigde en voor de 2-0 ruststand zorgde.

Jack Grealish verlichtte met een geplaatst schot bij het begin van de tweede helft meteen de zorgen bij de regerend kampioen. Het was pas zijn derde competitiegoal van het seizoen en zijn eerste in 2022. City voerde de druk op en West Ham bezweek toen de Tsjech Vladimír Coufal met een kopbal zijn eigen doelman Lukasz Fabianksi verraste.

Jarrod Bowen (l) en Jack Grealish (r)

Na een overtreding van Craig Dawson op Jesus kreeg City vier minuten voor tijd een strafschop. Mahrez ging achter de bal staan en zag zijn inzet gestopt worden door Fabianksi. Daarmee verzuimde de Algerijn om City praktisch kampioen te maken. Nu blijft het nog spannend als Liverpool dinsdag wint.

Kane leidt Spurs naar vierde plaats

In de strijd om een Champions League-ticket deed Tottenham Hotspur andermaal goede zaken. Na de 3-0 zege van donderdag in de Noord-Londense derby tegen Arsenal werd het tegen degradatiekandidaat Burnley 1-0. De ploeg van trainer Antonio Conte won, zonder bankzitter Steven Bergwijn, dankzij een benutte strafschop van Harry Kane.

Bij Burnley viel Wout Weghorst ruim tien minuten voor tijd in. Tottenham nam de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League, voorlopig over van stadgenoot Arsenal. De Gunners hebben twee punten minder, maar spelen maandag nog bij Newcastle United.