Son viert de 3-0

Tottenham Hotspur breekt Arsenal en aast op Champions League-plek van rivaal

De derby van Noord-Londen is voor Arsenal geëindigd in een dramatische voetbalavond. Arsenal had juist een flinke tik willen uitdelen aan rivaal Tottenham Hotspur, maar kreeg daarvoor in de plaats een enorme dreun op de neus, na een duel waarover lang zal worden nagepraat.

Bij winst had Arsenal Spurs afgeschud in de strijd om plaats vier en daarmee een Champions League-ticket bemachtigd. Mede dankzij twee goals van Harry Kane en een vroege rode kaart voor Arsenal-speler Rob Holding won Spurs met 3-0 en nadert het Arsenal met nog twee duels te gaan tot één punt.

De stand in Engeland

De bezoekers voelden zich in de eerste helft in de maling genomen door de arbitrage. Een lichte duw van Cédric Soares in de rug van Son Heung-min werd bestraft met een strafschop, die door Kane onberispelijk werd binnengeschoten.

Na een dik half uur moest Arsenal ook nog eens verder met tien. Holding kreeg zijn tweede gele kaart, toen hij de sprintende Son opwachtte met zijn lichaam. Vervolgens kopte Kane nog voor rust de 2-0 binnen.

Son velt Arsenal

Na rust kreeg Arsenal van de thuisploeg geen kans om in de wedstrijd te komen. Al na een minuut speelde Davinson Sánchez Kane strak in de voeten. De spits draaide weg bij zijn verdediger, raakte de bal kwijt, maar toen dook Son plots op om de wedstrijd te beslissen met een droge knal: 3-0.

De ploeg van Antonio Conte aast op de Champions League-plek van de grote rivaal uit Noord-Londen. Arsenal gaat nog op bezoek bij Newcastle en eindigt met een thuiswedstrijd tegen Everton. De Spurs spelen nog thuis tegen Burnley en vervolgens uit bij het al gedegradeerde Norwich City.