Raheem Sterling heeft Manchester City naar 1-0 gekopt
NOS Voetbal

Manchester City werkt aan doelsaldo en loopt uit op achtervolger Liverpool

Manchester City heeft een flinke stap gezet richting titelprolongatie. De mannen van Pep Guardiola, die afgelopen week nog op pijnlijke wijze de finale van de Champions League misliepen, wonnen met 5-0 van Newcastle United.

City vergrootte daarmee gat met Liverpool, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Tottenham Hotspur (1-1), tot drie punten, met nog drie wedstrijden te gaan.

Newcastle begon sterk met Chris Wood die de hoek voor het uitkiezen had maar recht in de handen van Ederson kopte. City was meteen wakker en sloeg toe toen João Cancelo koppend Raheem Sterling bediende, die op zijn beurt met het hoofd afrondde (1-0).

Toen Newcastle-doelman Martin Dubravka kort voor rust een schot van Ilkay Gündogan losliet en Aymeric Laporte in de rebound toesloeg (2-0), had de koploper in de Premier League de buit zo goed als binnen.

Manchester City-uitblinker Kevin De Bruyne

De 'Citizens' wilden na de pauze aan het doelsaldo werken en kregen ook voldoende kansen, maar goals bleven lang uit. Rodri kopte weliswaar na een uur raak uit een corner van uitblinker Kevin De Bruyne, maar pas in de extra tijd tilden Phil Foden en Sterling de score naar 5-0, waardoor City nu ook betere doelcijfers dan Liverpool kan overleggen.

Leeds onder de degradatiestreep

Arsenal nam de vierde plaats op de ranglijst, aan het eind van de rit goed voor een Champions League-ticket, steviger in handen door thuis af te rekenen met Leeds United, dat door de nederlaag onder de degradatiestreep belandde.

Eddie Nketiah had de 'Gunners' binnen tien minuten al op een 2-0 voorsprong gezet. De aanvaller, die als huurling een bijdrage had geleverd aan de promotie van Leeds in 2020, opende de score na een blunder van de Franse doelman Illan Meslier (1-0).

Arsenal-speler Eddie Nketiah wordt bejubeld door zijn ploeggenoten

De bezoekers moesten na een klein halfuur met tien man verder na rood voor Luke Ayling, die een tackle met twee benen naar voren maakte. Desondanks kwam Leeds nog terug in de wedstrijd via Diego Llorente (2-1) en zelfs de gelijkmaker lonkte nog even, maar zover liet Arsenal het niet komen.

Door de nederlaag zakte Leeds United naar de achttiende plaats, omdat Everton, dat zonder de geblesseerde Donny van de Beek aantrad, met 2-1 won bij Leicester City. De club uit Liverpool passeerde naast Leeds ook Burnley, de ploeg van Wout Weghorst en Erik Pieters die dankzij een beter doelsaldo net boven de degradatiezone staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl