Mark Flekken moet toezien hoe Leverkusen scoort

Flekken moet Champions League-ticket aan Leipzig laten, Bielefeld degradeert

SC Freiburg moet zich tevredenstellen met een Europa League-ticket. RB Leipzig plaatste zich op de laatste speeldag in de Bundesliga door een 1-1 gelijkspel tegen Arminia Bielefeld voor de Champions League. Voor Bielefeld betekende dat punt dat degradatie een feit is.

Het Freiburg van Oranje-doelman Mark Flekken had zich bij een zege op Bayer Leverkusen nog voor de Champions League kunnen plaatsen, maar die droom werd verstoord door een 2-1 nederlaag.

Freiburg opende agressief en had de 1-0 moeten maken, maar Lucas Höler kopte hard op de paal. De thuisploeg werd na een half uur sterker, maar goals bleven uit. Tien minuten na rust moest Flekken toch toezien hoe Leverkusen de leiding nam.

Janik Haberer deed vlak voor tijd wat terug, maar nadat Flekken mee naar voren was gegaan, vond Exequiel Palacios het lege doel.

Bielefeld degradeert

Voor Arminia Bielefeld viel na twee seizoenen in de Bundesliga het doek. De ploeg kwam niet verder dan 1-1 tegen RB Leipzig. Janni Serra zette Arminia na rust op 1-0, maar in blessuretijd maakte Willi Orban de gelijkmaker.

Bielefeld had een overwinning nodig én moest hopen dat Stuttgart zou verliezen van Köln om in aanmerking te komen voor het promotie-degradatieduel. Maar omdat Stuttgart met 2-1 won, doet Bielefeld, net als Greuther Fürth, een stap terug.

Eindstand Bundesliga

Stuttgart speelde zich tegen Köln in blessuretijd veilig (2-1) en Hertha BSC, dat met 2-1 verloor bij Dortmund, moet daardoor een promotie-/degradatieduel spelen. De tegenstander van Hertha wordt zondag bekend. Werder Bremen, Hamburger SV of Darmstadt wordt de tegenstander.