André Silva (m) viert zijn goal, met Nordi Mukiele (l) en Christopher Nkunku (r)
NOS VoetbalAangepast

Leipzig klimt naar vierde plaats, motor Bayern hapert na omstreden Ibiza-trip

RB Leipzig heeft in de strijd om tickets voor de Champions League optimaal geprofiteerd van de misstap van SC Freiburg tegen 1. FC Union Berlin (1-4). Na twee competitienederlagen op rij was Leipzig met 4-0 te sterk voor FC Augsburg en daarmee klommen de Saksen over Freiburg naar de vierde plaats.

Met ook nog de uitschakeling door Rangers in de halve finales van de Europa League achter de rug was RB Leipizg er veel aan gelegen om het tij te keren en in de Bundesliga die vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League, te pakken.

Stand Bundesliga

André Silva opende enkele minuten voor rust de score en in de tweede helft scoorde Christopher Nkunku twee keer en benutte Emil Forsberg een strafschop. Leipzig kan zaterdag in de laatste speelronde thuis tegen Arminia Bielefeld het CL-ticket veiligstellen en een week later wacht bovendien de bekerfinale tegen Freiburg.

Bayern morst tegen degradatiekandidaat

Landskampioen Bayern München slaagde er zondag niet in thuis te winnen van degradatiekandidaat VfB Stuttgart: 2-2. Het gelijkspel volgt op een omstreden trip naar het Spaanse eiland Ibiza van een deel van de selectie.

Thomas Müller in de hekken

Dankzij een 3-1 zege op Borussia Dortmund stelde Bayern op 23 april de tiende landstitel op rij veilig. Een week later verloor de kampioen met 3-1 van 1. FSV Mainz 05. Direct na dat duel pakte een deel van de spelersgroep het vliegtuig naar Ibiza voor een paar dagen ontspanning.

In Duitsland werd verontwaardigd gereageerd op de reis naar het Spaanse feesteiland terwijl de competitie nog bezig is. Technisch directeur Hasan Salihamidzic schaarde de trip onder de noemer "teambuilding" en ook trainer Julian Nagelsmann zag geen probleem: "Mijn spelers zijn oud en wijs genoeg om te beslissen. Ik ben hun vader niet."

Julian Nagelsmann met de kampioensschaal

Het gewenste effect van de "teambuilding" op Ibiza bleef uit. Via Serge Gnabry en Thomas Müller poetste de thuisploeg kort voor rust de vroege tegentreffer van de Portugees Tiago Tomás weg, maar in de 52ste minuut maakte Sasa Kalajdzic gelijk namens Stuttgart. De Fransman Kingsley Coman van Bayern kreeg ver in de blessuretijd nog rood.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Bayern de schaal overhandigd voor het kampioenschap en werd er uitbundig feestgevierd.

Stuttgart kan het behaalde punt goed gebruiken. De ploeg staat op de zestiende plaats, die aan het einde van het seizoen het spelen van een play-off om promotie/degradatie tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga betekent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl