Ronaldo baalt in Brighton
NOS VoetbalAangepast

United stort in en grijpt naast Champions League voor Ten Hag, ook Liverpool baalt

Manchester United heeft met een 4-0 nederlaag bij Brighton & Hove Albion het zoveelste dieptepunt van dit seizoen beleefd. United had werkelijk niets in te brengen en leek zich al gauw neer te leggen bij een vernedering.

De nederlaag is slecht nieuws voor Erik ten Hag, want zijn toekomstige ploeg kan nummer vier Arsenal niet meer inhalen. Daarmee loopt United plaatsing voor de Champions League mis.

Een paar weken geleden verloren The Red Devils ook al met 4-0 van Liverpool. Pijnlijk, maar gezien de grote aanvallende kracht van de tegenstander nog enigszins te bevatten.

Diezelfde tegenstander, Champions League-finalist Liverpool dus, heeft in de strijd om de landstitel averij opgelopen. Thuis tegen Tottenham Hotspur volstond een punt (1-1) weliswaar om de koppositie over te nemen, maar concurrent Manchester City heeft nu drie verliespunten minder.

Nadat Virgil van Dijk de paal al een keer had geraakt, viel de treffer aan de overkant. Na de 0-1 van Son Heung-min maakte Lius Diaz met wat geluk gelijk. Maar doordrukken kon Liverpool in het laatste kwartier niet meer.

Virgil van Dijk

In Brighton, met Joël Veltman in de basis, trof United - de nummer zes van Engeland - een moeilijk scorende ploeg: de nummer negen van de Premier League maakte dit hele seizoen pas twaalf goals in eigen huis.

Maar United speelde zonder enige bezieling, terwijl de thuisploeg er juist vol enthousiasme tegenaan ging. Het leidde binnen een kwartier tot de 1-0 van Moises Caicedo.

Totale ineenstorting

In de tweede helft volgde een totale ineenstorting. Marc Cucurella maakte de 2-0 met een hard schot, Pascal Gross werkte de derde Brighton-treffer binnen en Leandro Trossard zorgde voor het slotakkoord.

United krijgt al langere tijd gemakkelijk goals tegen. De teller staat dit seizoen in de Premier League inmiddels op 56: nooit incasseerde de club uit Manchester meer doelpunten in één voetbaljaargang,

Het was bovendien de vijfde uitnederlaag van United op rij. Ook dat is een record.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl